Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Keskiviikko 26.6.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Katso tästä uudet hankkeet Sastamalassa ja Huittisissa: Joutsenten reitille lisää liikuntaa, kulttuuria ja yritystoimintaa

Uutiset

Leader-yhdistyksen hallitus myönsi puoltoja rahoituksille.

Leader

Leader.

Useita uusia hankkeita syntyy Sastamalaan ja Huittisiin. Leader Joutsenten reitin hallitus käsitteli hakemuksia Karkussa Kylätila Otavassa.

Sastamalassa kaupungin hankkeessa kootaan ja käynnistetään perheliikuntaverkosto varhaiskasvatuksen ja liikuntapalveluiden sekä paikallisten liikuntaseurojen, yhdistysten ja järjestöjen yhteistyöllä. Matalan kynnyksen perheliikuntaryhmät aloitetaan eri alueilla. Tarkoituksena on tarjota perheille höntsymielistä lajikokeilua monipuolisesti. Toimintaan osallistuminen on perheille maksutonta.

Sastamalan Karkussa toimiva FC Voltti 96 investoi lumilinkoon. Edestakaisin sahaavat talvisäät ovat tehneet jääkiekkokaukaloiden ulkojäiden usein vapaaehtoistyöllä tehtävästä hoidosta haastavaa. Linkoinvestointi lisää Karkun kaukalon käyttöä ja helpottaa sen hoitajien työtä.

Sastamalassa Kiikan Torvisoittokunta yhdistys ry:n hankkeessa järjestetään 20.-22. syyskuuta valtakunnallinen Ruskatrööttä -puhallinmusiikkiviikonloppu. Tapahtuman keskeisenä tavoitteena on antaa nuorille harrastajille mahdollisuus soittaa täysimittaisessa, oman tason puhallinorkesterissa taidokkaan kapellimestarin johdolla. Viikonloppu huipentuu yhteiseen loppukonserttiin Sylvään koululla. Tapahtuma järjestetään tulevana syksynä jo 26. kerran, ja se kerää vuosittain 300-400 harrastajaa soittamaan yhdessä jollain aktiivisella puhallinmusiikkipaikkakunnalla.

Sastamalassa Kiikoisten Kotiseutuyhdistyksen kehittämishankkeessa saatetaan loppuun vuonna 2016 käynnistetty aineistonkeruu ja -käsittely Kiikoisten kotiseutukirjan julkaisemiseksi. Kirja kertoo, tallettaa ja säilyttää Kiikoisten paikallishistoriaa: millainen pitäjä oli haastateltujen elinaikana eli 1920-luvun lopulta tähän päivään. Tavoitteena on kotiseudulla tapahtuneen kehityksen ja muutoksen tallentaminen mahdollisimman monipuolisesti. Kirjaa varten haastateltiin 33 kiikoislaista, jotka edustavat eri ikäluokkia ja ammatinharjoittajia. Tavoitteena on noin 300-sivuisen kirjan valmiiksi saattaminen loppukevään 2024 aikana.

MIELI Tukitalo mielenterveys ry:n ja LP-Vampula Huittinen -lentopalloseuran yhteistyöhankkeessa perustetaan 2-tien liigalentopallokoulu Leader Joutsenten reitin ja Leader Karhuseudun 2-tien varren kuntiin alueiden välisenä yhteistyönä. Tavoitteena on tukea 6-9-vuotiaiden lasten hyvinvointia luomalla seudulle uusi liikuntamahdollisuus ja edistää näin lasten liikuntaharrastusta. Joukkueurheilun kautta vahvistetaan myös lasten kaveri- ja tunnetaitoja sekä mielen hyvinvointia, vapaaehtoisina toimivien aikuisten taitoja unohtamatta. LP-Vampulan naisten liigalentopallojoukkue kannustaa ja harjoittelee kuukausittain lasten kanssa yhdessä.

Yrityshankkeilla uusia yrityksiä, työpaikkoja ja palveluita

Sastamalan Uimahalliyhtiö Oy:n investointihankkeessa peruskorjataan Kiikan uimahalli. Lue lisää tästä.

Sastamalan Häijäässä Hyvänolon hoitola Mielikki tarjoaa kalevalaista jäsenkorjausta sekä rentoutushoitoja ja -valmennusta. Yrityksen kehittämistuen avulla palveluita laajennetaan stressinhallinnan ja työhyvinvoinnin tueksi.

Sastamalan Suodenniemellä toimiva argentiinalainen bioanalyytikko kasvattaa pienimuotoista yritystoimintaansa osa-aikaisen yrityksen käynnistystuella. Villa Manuela tuottaa mm. yrttipohjaisia ihovoiteita.

Sastamalan Vammalassa Tmi Asennus Jokirannan kehittämistuella laajennetaan palveluita kouluttautumalla nostolaitteiden määräaikais- ja käyttöönottotarkastustoimintaan.

Sastamalan Vammalassa Tuomas Koskelan yrityksen käynnistystuella perustetaan graafisen suunnittelun ja valokuvausalan yritys Sammal Photographics.

Sastamalassa Tuateo Oy:n valmistelu- ja kehittämistuella valmistellaan innovatiivinen tuotekehityshanke sekä kehitetään ja kaupallistetaan yrityksen tuotekehityskonsultointia.

Sastamalassa terveydenhuollon ammattilaisen Timo Santasen yritystoiminnan kokeilutuella selvitetään mahdollisuudet itsensä työllistämiseen yksityisen terveydenhuollon palveluntarjoajana.

Huittisissa toimivan Jan-Mikael Nokelaisen yritystoiminnan kokeilutuella luodaan lautapeli Huittisista ja lähialueesta. Lautapelin ideana on lisätä Huittisten tunnettuutta ja vetovoimaa.

Huittislaisen farmaseutti Annika Leppäsillan käynnistystuella selvitetään mahdollisuuksia hoivapalveluyrityksen omistajanvaihdokseen Joutsenten reitin toimialueella.

Huittisten Vampulan Kukonharjassa toimiva Maa & Metsä Mäkelä Ky investoi sorkanhoitotelineeseen. Yritys tarjoaa asiakkaiden tiloissa lehmän sorkkien hoitopalvelua.

Puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 711 000 euroa, josta julkisen tuen osuus on 53 prosenttia. Yhteensä koko alueelta käsiteltävänä oli kaksikymmentäneljä hakemusta, joista puollon sai kaksikymmentäkolme. Hankerahoituksen viranomaispäätökset tekee Pirkanmaan ELY-keskus.

Nuoriso-Leader-hankkeella linnunpesäkeinu Sammun koululle

Huittisissa Sammun koulun oppilaskunnan hallitukselle myönnettiin 800 euron avustus niin sanotun linnunpesäkeinun hankkimiseksi koulun pihaan ja välituntitoimintaan. Linnunpesäkeinuun mahtuu kerralla jopa kuusi oppilasta keinumaan. Alakoulun oppilaiden lisäksi keinu on esikoululaisten käytettävissä.

Seniori-Leader-hankkeella nostalgiaa 50-vuotiaalle Vammalan Seukulle

Vammalan Seuratalolla eli Seukulla aloitettiin bändi-illat jo vuonna 1970. Vuodet 1975-1984 olivat aktiivista keikka-aikaa. Seukku-aktiiveille myönnettiin 800 euron avustus nostalgiapitoisen bändi-illan järjestämiseen lauantaina 31. elokuuta. Tapahtumassa esiintyy viisi bändiä, joiden muusikot ovat pääosin vammalalaisia tai entisiä vammalalaisia. Kohderyhmänä ovat "entiset nuoret", mutta ilta on ikärajaton. Nuoremmille polville ja järjestöaktiiveille halutaan näyttää mallia, millaisia mahdollisuuksia Sastamalassa on tavoittaa muita nuoria ja järjestää bändi-iltoja.

· · ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

TILAA UUTISET SÄHKÖPOSTIISI

Ilmainen uutiskirje lähetetään pääsääntöisesti joka päivä klo 8. Tilauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi vahvistuslinkin - muista painaa linkkiä, jotta tilaus tulee voimaan. Jakelusta voit poistua milloin vain uutiskirjeestä löytyvällä linkillä.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen: