Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Tiistai 25.6.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Työsuhteen purkamisesta korvauksiin tuomittu Punkalaidun ei valita käräjäoikeuden päätöksestä

Uutiset

Kunta joutuu maksamaan työntekijälle, Työllisyysrahastolle ja valtiolle.

Oikeus, tuomari, tuomio

Oikeus. Kuva: Pixabay

Punkalaidun ei valita käräjäoikeuden päätöksestä, joka koski työsuhteen purkamista. Asiasta päätti kunnanhallitus.

Kunta oli purkanut työntekijän työsuhteen keväällä vuonna 2021. Työsuhteen purkamisesta ei jätetty oikaisuvaatimusta. Kunta sai haasteen riita-asiasta helmikuussa vuonna 2022. Varsinainen käräjäoikeuden istunto pidettiin lähes kaksi vuotta myöhemmin kuluvan vuoden tammikuun puolivälissä. Tuomio on annettu 5. helmikuuta.

Käräjäoikeuden ratkaisun mukaan kaikki irtisanomisperusteet olisivat edellyttäneet kirjallisen varoituksen antamista. Tätä kunta ei ollut tehnyt. Kunnalla ei olisi siten voinut olla oikeutta myöskään vakavampaan työsuhteen päättämismuotoon eli purkamiseen.

Kunta velvoitettiin suorittamaan työntekijälle korvauksena työsopimuksen perusteettomasta päättämisestä kahdentoista kuukauden palkkaa vastaavat runsaat 17 300 euroa, saamatta jääneestä irtisanomisajan palkasta lähes 4 200 euroa ja oikeudenkäyntikulujen korvauksia miltei 15 700 euroa. Työllisyysrahastolle kunta joutuu maksamaan lähes 7 800 euroa ja valtiolle yli 4 500 euroa.

Alun perin kunnanhallitukselle esitettiin muutoksenhaun käynnistämistä käräjäoikeuden tuomioon. Kunta oli jo ilmoittanut tyytymättömyytensä ratkaisusta.

Esittelijä kuitenkin teki muutetun esityksen, jonka mukaan kunta ei valita käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen. Tämä tuli kunnanhallituksen päätökseksi.

·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

TILAA UUTISET SÄHKÖPOSTIISI

Ilmainen uutiskirje lähetetään pääsääntöisesti joka päivä klo 8. Tilauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi vahvistuslinkin - muista painaa linkkiä, jotta tilaus tulee voimaan. Jakelusta voit poistua milloin vain uutiskirjeestä löytyvällä linkillä.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen: