Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta tehokkaasti ja edullisesti!

Perjantai 21.6.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Nuoret vapettavat huolestuttavan paljon Pirkanmaalla

Uutiset

Terveyshaittojen lisäksi sähkösavukkeisiin liittyy muitakin ikäviä ilmiöitä.

Sähkötupakka, vape

Vape eli sähkötupakka. Laitteita on monennäköisiä. Kuva: Pixabay

Pirkanmaalla sähkösavukkeen eli vapen käyttö on lisääntynyt huolestuttavasti. Asia käy ilmi kouluterveyskyselystä.

Sähkötupakkaa käytti viime vuonna 8.- ja 9.-luokkalaisista päivittäin 7,5 prosenttia. Vuonna 2021 osuus oli 2,2 prosenttia.

"Lapset ja nuoret pitävät vapetusta helposti harmittomana hauskanpitona, sillä vapet eivät näytä, haise tai maistu tupakalta", kertoo ehkäisevän päihdetyön suunnittelupäällikkö Niina Nieminen Pirkanmaan hyvinvointialueelta. "Nikotiiniriippuvuus syntyy kuitenkin osalle nopeasti", hän muistuttaa. Lisäksi sähkösavukkeet sisältävät aineita, jotka ovat erityisen haitallisia nuorille, joiden aivojen ja keuhkojen kehitys on kesken. Tämä koskee myös nikotiinittomia tuotteita.

Terveyshaittojen lisäksi sähkösavukkeisiin liittyy muitakin ikäviä ilmiöitä. Esimerkiksi kaupanteon yhteydessä voi ilmetä uhkailua ja ryöstöjä.

"Aikuisten on hyvä olla tietoisia sähkötupakoinnista ja siihen liittyvistä asioista. Oman lapsen kanssa kannattaa kotona keskustella vapettamisesta ja siitä, miten se näkyy koulussa ja vapaa-aikana", painottaa Niina Nieminen.

Pirkanmaan hyvinvointialue järjestää yhteistyössä Ehyt ry:n kanssa Teamsissa sähkötupakasta tietoiskun lasten ja nuorten vanhemmille keskiviikkona 27. maaliskuuta kello 18-19. Osallistumislinkki löytyy täältä.

· · ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen: