Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta tehokkaasti ja edullisesti!

Sunnuntai 16.6.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Sastamala Gregorianassa maailman paras mandoliinimies, sävelkylpyjä sylivauvoille ja kaikkein kauneimpia kantaatteja

Uutiset

Vanhan musiikin festivaali soi italialaista musiikkia.

Sastamala Gregoriana

Sastamala Gregoriana. Kuva: Laura Vanzo

Vanhan musiikin festivaali Sastamala Gregorianassa pääsee kesällä musiikkimatkalle roomalaisen ylhäisön palatseihin, Vatikaanin taivaallisten aarteiden äärelle ja Rooman salaisiin puutarhoihin. Luvassa on neljätoista erillistä tapahtumaa, joista kahteen on vapaa pääsy.

Maailman parhaaksi mandolinistiksi tituleerattu Alon Sariel säkenöi yhdessä sardinialaisen cembalistin Paola Erdaksen kanssa Villa Royalissa järjestettävässä konsertissa. Sylivauvat ja perheen pienimmät pääsevät pääsymaksutta tutustumaan vanhan musiikin ihmeelliseen maailmaan Hattulan Pyhän Ristin kirkostakin tunnetun oppaan, soitinrakentaja ja keskiaikaekspertti Vilppu Vuoren matkassa. Anna-Maaria Oramon johtama Ensemble Aspiratio etsii konsertissaan vastauksia nunnaluostarin kätkettyyn "Pandoran lippaaseen", niin kutsuttuun Carlo G -käsikirjoitukseen. Nuorten nousevien tähtien konsertissa kuullaan tuntemattomamman maestron Giovanni Antonio Pandolfi Meallin musiikkia puolalaisen OWCZAREK | ŁOBODA -duon esittämänä.

Tyrvään Pappilassa katetaan kahtena päivänä Rooma-aiheinen päivällinen. Sastamalan Wanhassa Pappilassa järjestettävässä yökonsertissa on lupa rentoutua ja vaikkapa nukahtaa hetkeksi pehmeille patjoille.

Kirkkokonserteissa esiintyvät kansainväliset huippuyhtyeet Fantazyas (Italia), Pizzicar Galante (Ranska), Voces Suaves (Sveitsi), Concerto Scirocco (Sveitsi, Italia) ja I Dodici (Suomi). Ensikertalaisia Suomessa ovat Pizzicar Galante, Concerto Scirocco ja Voces Suaves. Yhtyeet ovat ehdottomia oman repertuaarinsa parhaita ja palkittuja vanhan musiikin tulkitsijoita koko maailmassa.

Edellä mainittujen paikkojen lisäksi konsertteja on myös Tyrvään Pappilan Amfiteatterissa ja Funkkistalossa.

Sastamala Gregorianan ohjelman on koonnut festivaalin taiteellinen johtaja Michael Fields yhdessä festivaalijohtaja Johannes Rantasen kanssa.

Ohjelmiston julkistus vanhan musiikin päivänä

Festivaalin ohjelmisto julkistetaan jatkossa näin vanhan musiikin päivänä, jota vietetään 21. maaliskuuta. Samalla tulevat liput myyntiin.

Vanhan musiikin päivänä on ensi vuodesta lähtien määrä järjestää erityislaatuisia konsertteja. Ensimmäiseksi esiintyjäksi on tulossa cembalisti Daniel Tarridan johtama yhtye barcelonalaiselta Bachelona-festivaalilta.

· ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen: