Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta tehokkaasti ja edullisesti!

Torstai 13.6.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Nyt kerätään ehdotuksia: Vuoden Kylä ja ansioituneita kylätoimijoita palkitaan Pirkanmaalla

Uutiset

Tunnustusten saajat valitsee maakunnan kylät hyvin tunteva asiantuntijaryhmä, joka on kylätoiminnasta riippumaton.

Lantula, Vuoden kylä 2021

Lantula palkittiin valtakunnallisena vuoden kylänä vuonna 2021. Kyläasiamies Jani Hanhijärvi Pirkan Kylistä, puheenjohtaja Leena Virri-Hanhijärvi Lantulan seudun kyläyhdistyksestä ja silloinen puheenjohtaja Petri Rinne Suomen Kylistä.

Pirkanmaalla ovat jälleen haussa Vuoden Kylä, Vuoden Kyläteko ja Vuoden Kylätoimija. Ehdotuksia voi tehdä heinäkuun loppuun.

Vuoden Kylän tunnustus on arvostuksen osoitus. Sen saa esimerkiksi huomionarvoisesta toiminnasta tai uudenlaisen toimintatavan keksimisestä. Kylä voi olla pieni tai suuri ja sijainti kaupungin sykkeen tuntumassa tai harvaan asutulla maaseudulla. Palkitsemisella pyritään tekemään kylätoimintaa näkyväksi suuren yleisön suuntaan. Maakuntien parhaina palkitut osallistuvat aina seuraavan vuoden valtakunnalliseen Vuoden Kylä -kilpailuun.

Vuoden Kyläteoksi voi esittää vaikkapa kylällä tehtyä yksittäistä tempausta, joka on saanut aikaan positiivista pöhinää ja puhuttanut kyläläisiä. Kyse voi olla esimerkiksi kylätalon energiaremontista, laavun tai laiturin rakentamisesta, kyläkirjan tai -lehden julkaisusta, onnistuneesta yhteistyöstä mökkiläisten kanssa tai jostakin kampanjasta.

Vuoden Kylätoimijaksi esitetään kylätoiminnan laajassa kentässä ansioitunutta henkilöä. Ansiot ovat voineet kertyä vuosikymmenien aikana tai yhtä hyvin henkilö on voinut toimia erityisen aktiivisesti ja tuloksekkaasti lyhyemmänkin aikaa.

Ehdotuksen palkittavista voi jättää yksityinen henkilö, yhdistys tai kunta. Palkittavat valitsee kylätoiminnasta riippumaton, mutta maakunnan kylät hyvin tunteva asiantuntijaryhmä. Siihen kuuluvat edustajat Pirkanmaan liitosta, ProAgria Etelä-Suomesta, Suomen 4H-liitosta ja OP Tampereesta.

Kylätoimintatunnustusten saajat julkistetaan Pirkan päivänä 1. syyskuuta.

Ehdotuksia voi tehdä Pirkan Kylien kotisivuilla.

· ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen: