Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Maanantai 15.7.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Ellivuoreen avattiin Sastamalan ensimmäinen maastopyörärata

Uutiset

"Jokainen kohta on mietitty aloittelijaa silmällä pitäen", kertoo Miikka Mäkelä.

Ellivuori, maastopyörärata
Lähtöpaikalta avautuu huikeat maisemat Kulovedelle.

Sastamalan ensimmäinen maastopyörärata on avattu Ellivuoreen. Pituutta sillä on noin kilometriä.

Rata sopii ajettavaksi tavallisella maastopyörällä tai läskipyörällä. Vaativuusluokitukseltaan osuudet ovat helppoja ja keskivaikeita. Jyrkänteitä, haastavia kivikoita, pudotuksia tai rakennettuja elementtejä ei ole. Muutamat maltilliset nousut ovat helppokulkuisia.

"Maastopyöräilijälle rata tarjoaa luontokokemuksen, jossa jokainen kohta on mietitty maastoon hamuavaa aloittelijaa silmällä pitäen", kertoo ratamestarina toiminut Miikka Mäkelä. Hänet tunnetaan myös Ellivuoren puuhamiehenä. "Merkkaus on tehty niin, että maastossa olevat lukuisat muut polut eivät aiheuta eksymisen vaaraa", Mäkelä jatkaa.

Ellivuoren alueella on ennestään paljon polkuja ja merkittyjä ulkoilureittejä. Nämä eivät kuitenkaan ole palvelleet maastopyöräilijöitä parhaalla mahdollisella tavalla.

Uusi reitti reitti on avoin ja maksuton kaikille. "Tarkoituksena on parantaa maastopyöräilymahdollisuuksia Ellivuoren alueella", sanoo Ellivuori Ski Centerin toiminnanjohtaja Janika Runsas.

Maastopyörärata kulkee Ellivuoren parhaalla paikalla päärinteen päällä. Sieltä avautuvat huikeat maisemat Kulovedelle. Radan kunnossapitokausi jatkuu syyskuun loppuun.

Alamäkivoittoisesta maastopyöräilystä nauttivia palvelee Ellivuoren Ski Centerin bike park. Se avattiin kolme vuotta sitten. Bike parkin toiminta on maksullista ja sidottu aukioloaikoihin, eikä sovellu kaikenlaisille maastopyörille.

· ·

Jätä kommentti

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

TILAA UUTISET SÄHKÖPOSTIISI

Ilmainen uutiskirje lähetetään pääsääntöisesti joka päivä klo 8. Tilauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi vahvistuslinkin. Jakelusta voit poistua milloin vain uutiskirjeestä löytyvällä linkillä.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen: