Kaikki perunajauho tulee Kokemäeltä
Ruoantuotannossa ja ruokaketjun kehittämisessä on Satakunnassa vahva osaaminen ja perinteet. Tämä näkyy hyvin syksyn sadonkorjuun aikaan.
Ruoantuotannossa ja ruokaketjun kehittämisessä on Satakunnassa vahva osaaminen ja perinteet. Tämä näkyy hyvin syksyn sadonkorjuun aikaan.
Esimerkiksi koko maan punajuurisadosta noin 70 prosenttia ja pinaattisadosta 99 prosenttia kasvaa satakuntalaisessa maaperässä. Teollisuuden jalostamista vihanneksista jopa 75 prosenttia tuotetaan Satakunnassa, samoin lähes kaikki viljellyt herkkusienet.
Lihantuotanto on monipuolista. Broilerien ja sikojen määrä keikkuu maan kärkisijoilla. Maakunnassa tuotetaan myös suuri osa kotimaisesta kalkkunasta.
Raaka-aineiden jalostus on Satakunnassa vahvaa. Esimerkiksi kaikki Suomen kaupoissa myytävä perunajauho on valmistettu Kokemäellä. Tärkkelysperunanviljelijöitä maakunnassa on yli 200. Perunasta valmistetaan myös proteiinia ja rehua.
Ruoka-ala työllistää Satakunnassa suoraan yli 11 600 henkilöä.
Satakuntalaisia herkkuja Arkadianmäellä
Maakunnassa on käynnissä tiedonvälityshanke, joka edistää erityisesti paikallisten tuotteiden pääsyä eri markkinakanaviin. Mukana ovat Satakunnan keskeiset elintarvikealan kehittäjäorganisaatiot.
Kansanedustajille ja sidosryhmille satakuntalaisia makuja esitellään Eduskuntatalossa 20. syyskuuta.