Perjantai 11.7.2025 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje

Kaikki perunajauho tulee Kokemäeltä

Uutiset

Ruoantuotannossa ja ruokaketjun kehittämisessä on Satakunnassa vahva osaaminen ja perinteet. Tämä näkyy hyvin syksyn sadonkorjuun aikaan.

Peruna

Ruoantuotannossa ja ruokaketjun kehittämisessä on Satakunnassa vahva osaaminen ja perinteet. Tämä näkyy hyvin syksyn sadonkorjuun aikaan.

Esimerkiksi koko maan punajuurisadosta noin 70 prosenttia ja pinaattisadosta 99 prosenttia kasvaa satakuntalaisessa maaperässä. Teollisuuden jalostamista vihanneksista jopa 75 prosenttia tuotetaan Satakunnassa, samoin lähes kaikki viljellyt herkkusienet.

Lihantuotanto on monipuolista. Broilerien ja sikojen määrä keikkuu maan kärkisijoilla. Maakunnassa tuotetaan myös suuri osa kotimaisesta kalkkunasta.

Raaka-aineiden jalostus on Satakunnassa vahvaa. Esimerkiksi kaikki Suomen kaupoissa myytävä perunajauho on valmistettu Kokemäellä. Tärkkelysperunanviljelijöitä maakunnassa on yli 200. Perunasta valmistetaan myös proteiinia ja rehua.

Ruoka-ala työllistää Satakunnassa suoraan yli 11 600 henkilöä.

Satakuntalaisia herkkuja Arkadianmäellä

Maakunnassa on käynnissä tiedonvälityshanke, joka edistää erityisesti paikallisten tuotteiden pääsyä eri markkinakanaviin. Mukana ovat Satakunnan keskeiset elintarvikealan kehittäjäorganisaatiot.

Kansanedustajille ja sidosryhmille satakuntalaisia makuja esitellään Eduskuntatalossa 20. syyskuuta.

· ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

TILAA UUTISET SÄHKÖPOSTIISI

Ilmainen uutiskirje lähetetään pääsääntöisesti joka päivä klo 8. Tilauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi vahvistuslinkin. Jakelusta voit poistua milloin vain uutiskirjeestä löytyvällä linkillä.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen: