Äetsän terveydenhuollon nettomenot 6 501 markkaa per asukas

Uutiset

Samuli Kinnari

Tuoreimmassa Veronmaksajain Keskusliiton Taloustaito-lehdessä on Suomen kunnat pantu jonoon sen perusteella, miten ne käyttävät rahaa terveydenhuollon ja vanhusten laitoshoidon menoihin henkilöä kohden. Tilasto perustuu Stakesin laajoihin selvityksiin.

Kullekin kunnalle on laskettu niin sanottu tarvevakioitu indeksi. Se kertoo, miten paljon suuremmat tai pienemmät kunkin kunnan terveysmenot ovat kaikkien kuntien keskimääräisiin menoihin verrattuna. Kun indeksi on 100, kunnan menot ovat samat kuin kaikissa kunnissa keskimäärin. Indeksin laskennassa on otettu huomioon, että kuntien väestön ikärakenne ja sairastavuus vaihtelevat.

Selvityksen mukaan Äetsän kunnan terveydenhuollon nettomenot asukasta kohden ovat 6 501 markkaa. Tarvevakioitu indeksi on 101. Vammalassa nettomenot henkilöä kohden ovat 5 777 markkaa ja tarvevakioitu indeksi on 90.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top