Vuokratalojen yhtiöittäminen takaisin valmisteluun

Uutiset

Samuli Kinnari

Äetsän kunnanvaltuuston tiistain kokous kesti pari ja puoli tuntia. Eniten puhetta herättäneet aiheet olivat kunnan vuokratalojen yhtiöittäminen, ruokapalvelujen uuden toimintamallin valinta ja ensi vuoden talousarvion raami.

Kunnan vuokratalojen yhtiöittämisestä valtuusto puhui pitkään. Asian käsittelyssä pidettiin myös neuvottelutauko. Vuokratalojen yhtiöittäminen palautettiin äänestyksen jälkeen kunnanhallituksen valmisteluun Saini Peltosen (kok) esityksestä.

Ruokapalvelun toteuttamisessa valtuusto päätyi pehmeään laskuun. Alkuvaiheessa Puuhalan keittiö toimii aluekeittiönä Honkolan koulun jakelukeittiölle ja Pehulan koulu Keikyän koulun jakelukeittiölle. Omina yksikköinä jäävät toimimaan Tipulan, Ulpun ja Kiikan päiväkodit. Niissä ainoa muutos on keittäjän ja siivoojan tehtävien yhdistäminen. Nykyiseen tapaansa toimivat Äetsän koulun ja lukion, Jokisivun ja Kiikan koulujen sekä vanhainkodin keittiöt. Vuoden 2003 alusta lukien tavoitteena on, että aluekeittiöinä toimivat Puuhala sekä Äetsän koulu ja lukio. Puuhalan keittiöstä ruoka toimitetaan Honkolan ja Keikyän koulujen sekä Tipulan ja Ulpun päiväkotien jakelukeittiöihin. Äetsän koulun ja lukion keittiöstä puolestaan ruoka toimitetaan Jokisivun koulun ja Kiikan päiväkodin jakelukeittiöihin. Kiikan koulun ja vanhainkodin keittiöt toimivat edelleen nykyisellään ja oman talon keittiö palautuu myös Pehulan koululle.

Ensi vuoden talousarvion raamiksi valtuusto hyväksyi kunnanhallituksen esityksen. Investointien taso on korkeintaan viisi miljoonaa markkaa ja talous on tasapainossa.

Lukion rehtoriksi Piirainen

Kunnanhallitus toi valtuustoon kiireellisinä asioina sekä Äetsän lukion rehtorin viran täyttämisen että edustajan valitsemisen Vammalan opiston yhteistoimintajohtokuntaan. Lukion rehtoriksi valtuusto valitsi 1. elokuuta alkaen filosofian maisteri Harri Piiraisen. Hän saapuu Äetsään Espoosta. Vammalan opiston yhteistoimintajohtokuntaan valittiin 1. elokuuta lähtien varsinaiseksi jäseneksi Päivi Pelttari (kok) ja varajäseneksi Joe Rajala (sdp). Heinäkuun loppuun saakka Pelttari istuu yhteistoimintajohtokunnassa sivistyslautakunnan valitsemana määräaikaisena jäsenenä.

Uimahallitoiminnan uudelleenjärjestely saapuu lisäselvitysten jälkeen kunnanvaltuuston käsittelyyn syksyllä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top