Pirkanmaan järvissä vain vähän levää

Uutiset

Samuli Kinnari

Valtakunnallinen leväseuranta alkoi 4. kesäkuuta. Viime viikon alkupuolella suoritetulla toisella havaintokierroksella Pirkanmaalla havaittiin levää kahdessa seurantapisteessä. Vammalan Houhajärvestä löytyi vähäisessä määrin sinilevää ja Pyynikin Pyhäjärvestä niukasti rihmalevää. Ajankohtaan nähden Pirkanmaan ympäristökeskus luonnehtii levätilannetta normaaliksi.

Veden lämpötila oli vielä viime viikolla alle 15 astetta. Juuri viileys onkin hidastanut levien kasvua. Lisäksi tuulisuus on sekoittanut mahdolliset silmin havaittavat esiintymät ja levät ovat jokseenkin tasaisesti jakautuneet koko vesimassaan.

Useissa leväseurantapisteissä Pirkanmaalla on havaittu männyn siitepölyä. Siitepöly näkyy veden pinnalla kellertävinä hiutaleina. Jos siitepölyä on runsaasti, se saattaa muodostaa yhtenäisiä lauttoja.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top