Alueleiri keräsi palokuntanuoret Kiikan Leiriaholle

Uutiset

Tanja Kallio

Kiikan Leiriaho täyttyi toissa viikonloppuna eri-ikäisistä palokuntanuorista, jotka tulivat innoissaan viettämään odotettua leirielämää. Viikonlopun aikana kilpailtiin palokuntatiedoista ja -taidoista, myös lentopallo veti mukaansa joukkueita. Kuitenkin suurin riemu oli vanhojen ja uusien kavereiden tapaaminen.

Leirillä oli palokuntanuoria Loimaan, Illon, Mouhijärven, Myllymaan, Vihattulan, Lantulan, Keikyän, Huittisten ja Kiikan vapaapalokunnista. Yhteensä 60 leiriläisen ikäjakauma oli alle 10-vuotiaista 17-vuotiaisiin. Leiriläiset pystyttivät aina alueittain yhteisteltan, jossa tunnelma tiivistyi mukavasti viikonlopun aikana. Varsinkin, kun vierailijoitakin muista teltoista otettiin vastaan. Musiikki soi ja puheensorina raikasi. Aamuherätys oli päivittäin kello 7.00 ja hiljaisuus alkoi kello 24.00. Eivät tainneet leiriläiset paljoakaan nukkua viikonlopun aikana. Kysyin muutamilta Kiikan VPK:n nuorilta, mitä he ovat tehneet leirin jälkeen ja kaikilta tuli sama vastaus, he olivat nukkuneet.

Leirin johtajana toimi Tero Ojala Kiikan VPK:sta. Hän kuului siihen vahvuuteen, joka huolehti leirin turvallisuudesta ja siitä, että viikonloppu etenee kaikin puolin hyvin. Ojalan lisäksi paikalla oli 27 muuta vapaaehtoistyöntekijää. Ruoka oli yksi kiitetyimmistä aiheista leirillä. Tänä vuonna muonituksesta huolehtivat Kiikan VPK:n naiset. Aamupalan valmistus alkoi aamuviideltä ja iltapalan jälkeen pääsi kotiin iltakymmenen jälkeen. Kaikki leiriläisten ruoka tehtiin itse. Yhtenä ruokalajina olivat lihapullat, joita naiset pyörittelivät lähemmäs yhdeksänsataa. Ja sämpylöiden valmistuskin tuntui olevan hallussa, sillä jokaisella aamupalalla meni 150 sämpylää.

Pienen ikävän välikohtauksen leirillä aiheutti Leiriahon lähistöllä autolla liikuskellut äetsäläinen nuorukainen, joka alkoholin vaikutuksen alaisena teki omia tihutöitään Kiikan Haapaniemessä. Nuorukaisella ei myöskään ollut ajokorttia. Hän oli kaatanut ojaan kaksi postilaatikkoa, joista toinen oli mennyt pieniksi palasiksi. Ja lisäksi toisesta postilaatikosta oli otettu lehti ja revitty se pieniksi palasiksi sekä levitelty ympäri risteystä. Asiasta tehtiin omat, liian hätäiset johtopäätökset ja syytettiin turhaan leiriläisiä, jotka kuitenkaan eivät syyllisiä olleet. Asia harmitti niin leiriläisiä kuin leirin huoltojoukkojakin ja lopulta myös väärinkäsittäneitäkin.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top