Leväperäisiä avustuksia

Uutiset

Mika Hyssi

Vammalan Houhajärvellä kesäkuun viimeisillä viikoilla havaittiin vähäisiä sinileväkukintoja. Viime vuoteen verrattuna tilanne on toistaiseksi parempi: edellisvuoden loppukesällä alkoi runsas leväkukinto, joka jatkui aina syyskuun puoleenväliin asti. Myös Pororannassa on tänä vuonna törmätty vähäisiin leväkukintoihin.

Runsasta leväkukintaa on Pirkanmaalla löydetty Kangasalan Kirkkojärveltä, Valkeakosken Apianlahden uimarannalta ja Virtain Vermasjärveltä. Kokemäen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry informoi levätilanteista Pirkanmaalla. Yhdistys tiedotti heinäkuun alussa, että Kangasalan Vesijärvessä on erittäin runsaasti sinilevää.

Ympäristökeskukselta avustuksia Pirkanmaalle

Pirkanmaan ympäristökeskus on myöntänyt avustuksia ympäristönsuojelua edistäviin kehittämis- ja kokeilutoimiin Pirkanmaalla yhteensä 1 700 000 markan edestä.

Heinäkuussa avustuksia myönnettiin Pirkanmaan Jätehuolto Oy:lle (Tampere) 425 000 markkaa. Avustus käytetään mm. biojätteiden ja jätevesilietteen yhteiskäsittelymenetelmien selvittämiseen. Tamperelainen Tritonet Oy sai 300 000 markkaa kaatopaikkojen metaanipäästöjen hallinnan ja mittausmenetelmien kehittämiseen.

Aiemmin huhtikuussa ympäristökeskuksen nyörit aukenivat Vammalan kaupungille Lounais-Pirkanmaan kestävän kehityksen toimintaohjelman toteutukseen ja seurantaan (90 000 mk).

Vuoden 2002 avustuksia haetaan Pirkanmaan ympäristökeskukselta kuluvan vuoden lokakuussa.

Yleiskaava-avustuksia 290 000 markalla

Pirkanmaan ympäristökeskus myönsi yleiskaava-avustuksia seitsemälle hankkeelle. Hakijoita oli 13. Ikaalinen sai Kyrösjärven rantayleiskaavoitukseen 20 000 markkaa, Mouhijärvi Uotsola-Häijää-Salmi osayleiskaavaan 30 000 mk ja Pälkäne rantayleiskaavaan 80 000 mk.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top