MAINOS

Mansikoilla ehtii vielä herkutella

Uutiset

Samuli Kinnari

Mansikan uutta satoa on jo muutaman vuoden ajan saanut maistella loppukesästä. Uuden sadon tuotanto lisääntyy vuosi vuodelta, sillä kotimaisella mansikalla on kysyntää myös varsinaisen mansikkasesongin jälkeen.

Myöhäinen sato on peräisin juhannuksen tienoilla istutetuista taimista, jotka on säilytetty pakkasvarastossa. Taimissa on kukka-aiheet valmiina. Satoa ne alkavat tuottaa noin puolentoista kuukauden päästä istutuksesta.

Loppukesän viljelyssä on samoja lajikkeita kuin pääsatokaudellakin, erityisesti Honeoyea ja Polkaa. Vähäisessä määrin viljellään myös Koronaa, Bountya, Elsantaa ja Cavendishta. Mansikan uusi sato myydään kuluttajille pääasiassa rasiamarjana.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top