MAINOS

Helteet hellivät sinilevää

Uutiset

Samuli Kinnari

Pirkanmaan ympäristökeskus on tällä viikolla bongannut Vammalasta sekä Liekovedestä että Houhajärvestä vähäisen määrän sinilevää. Leväseurannan ulkopuolelta ilmoituksia sinilevistä on tullut muun muassa Kuloveden suunnalta.

Sinilevää tavataan yleensä juuri loppukesällä niillä vesillä, joilla levät ovat jokavuotinen ilmiö. Helteiden jatkuessa edelleen levät runsastuvat ja pintaesiintymiä voi ilmetä etenkin tyynellä säällä. Mahdolliset ukkossateet ja tuuli voivat sekoittaa pinnalle nousseen levän veteen, jolloin levä ei ole enää yhtä helposti havaittavissa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top