MAINOS

Heijastin voi pelastaa ihmishengen

Uutiset

Mika Hyssi

Arkistokuva 18

Pimeällä ilman heijastinta kulkevan jalankulkijan kuolemanriski on kymmenkertainen heijastinta käyttävään verrattuna, kerrotaan Liikenneturvasta. Viime vuonna pimeällä ja hämärässä menehtyi 37 jalankulkijaa erityisesti taajamissa (85 % tapaturmista). Valoisana aikana surmansa sai 25 ihmistä.

Heijastimen käyttö ei ole juurikaan lisääntynyt viime vuosina. Vain 30 % jalankulkijoista käyttää heijastinta öisin valaistussa ympäristössä. Liikennevahinkojen tutkijalautakuntien arvion mukaan heijastimen käyttö pelastaisi mahdollisesti noin puolet pimeällä ja hämärällä kuolleista jalankulkijoista.

Liikenneturva kampanjoi syksyllä teemalla Erotu. Käytä heijastinta. Liikenneturvan aluetoimistot organisoivat eri yhteistyötahojen kanssa heijastintempauksia ja mm. jakavat 35.000 heijastinta pimeänä kulkeville.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top