MAINOS

Pirkanmaalla paikannetaan muinaisjäännöksiä

Uutiset

Samuli Kinnari

Pirkanmaan kunnissa on käynnistynyt merkittävä arkeologinen inventointi, jossa paikannetaan maakunnassa sijaitsevia historiallisen ajan muinaisjäännöksiä. Inventointi liittyy maakuntakaavan valmisteluun. Historialliset muinaisjäännökset ovat peräisin 1300-luvulta ja sitä seuranneilta vuosisadoilta aina 1900-luvun alkuun asti.

Kunnissa liikkuva arkeologi Timo Jussila apulaisineen paikantaa maastossa muinaisjäännöksiä ja dokumentoi ne maakuntakaavan perusselvitystä varten. Lisäksi arvioidaan kunkin kohteen säilyneisyys. Vaikka maastotyö perustuu pitkälti arkistotutkimuksessa valikoituun aineistoon, voi Jussilalle myös kertoa mahdollisia havaintoja maastossa olevista rakenteista. Arkeologi Timo Jussilan tavoittaa puhelinnumerosta 0400 530 057. Vinkkejä voidaan tarkistaa myös tulevina vuosina Pirkanmaan maakuntamuseon inventointien aikana.

Nyt käynnistyneen inventoinnin rahoittaa Pirkanmaan liitto ja sen organisoivat liitto sekä Pirkanmaan maakuntamuseo.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top