MAINOS

Pienten kuntien yhteistyöllä syntynyt laadukkaita seutuportaaleja

Uutiset

Samuli Kinnari

Kaksi kolmasosaa maamme kunnista on mukana seudullisissa tai maakunnallisissa portaaleissa. Pienimmät kunnat ovat yhdistäneet voimiaan eniten, minkä ansiosta Suomeen on syntynyt tasokkaita maakunta- ja seutuportaaleja. Joka toiseen kuntaan on rakennettu asuinalueiden, kaupunginosien tai kylien omia sivustoja.

Suomen Kuntaliitto, sisäasiainministeriö ja Taloustutkimus Oy kartoittivat viime vuoden lopussa kuntien Internet-vastaavien näkemyksiä tieto- ja viestintäteknologian vaikutuksista kuntien asiakaspalveluun. Samalla tutkittiin ensimmäistä kertaa, minkälaisia Internet-palveluita, verkko-osallisuutta ja sähköistä asiointia kuntien verkkosivut sisältävät. Kyselyyn vastasi 62 % kunnista.

Lähes jokaisen kunnan verkkosivuilta löytyy perusinformaatio kunnasta ja sen toiminnasta. Ajankohtaisia tiedotteita, tapahtumakalenterin ja yrityshakemiston on Internetiin vienyt neljä kuntaa viidestä. Yleensä kunnan nettipalvelusta löytyy asiointiosoite sekä alle kymmenen sähköistä lomaketta. Eniten puutteita on kansalaisten informoinnissa henkilötietojen käsittelystä, sillä rekisteriselosteen on laittanut Internetiin vain 3 % kunnista.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top