MAINOS

Markku Pärssinen (kesk)

Eduskuntavaalit 2003

Samuli Kinnari

Ikä: 45
Ammatti: agronomi, toiminnanjohtaja
Perhe: puoliso Eila, pojat Juho (14 v.), Sampo (11 v.)

Olen syntynyt itsenäisyyspäivänä v. 1957 Kiikassa. Lapsuuteni ja nuoruuteni vietin tällä seudulla. Ylioppilaaksi pääsin Äetsän lukiosta v. 1976. Valmistuin agronomiksi Helsingin Yliopistosta v. 1983. Olen työskennellyt n. 20 vuotta tuottajajärjestössä edunvalvontatehtävissä sekä Helsingissä että Porista käsin. Äetsässä olen asunut vuodesta 1991 lähtien. Harrastan kirjallisuutta, kuntourheilua, metsästystä ja järjestötoimintaa. Olen ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa.

Markku Pärssinen

Kotisivut: www.parssinen.kopteri.net
Sähköpostiosoite: m.parssinen@kopteri.net
Puhelinnumero: 0400 221 948

1. Mitä yksittäistä asiaa veisit kansanedustajana eteenpäin?

Aluepolitiikan painopisteen muuttaminen aluekeskuksia suosivasta politiikasta tasapainoisempaan suuntaan.

2. Millaiset ovat mielestäsi yksittäisen kansanedustajan vaikuttamismahdollisuudet?

Vaikuttamismahdollisuudet määräytyvät edustajan aktiivisuuden mukaan. Minulla on valmiiksi yhteyksiä ja kanavia, joita uskon voivani käyttää tämän alueen ihmisten hyväksi.

3. Onnistuiko perustuslakiuudistus? Miksi tai miksei?

Riippuu mitä uudistusta tarkoitetaan.

4. Silloin tällöin eduskunnan päätöksenteon yhteydessä väläytellään kansanäänestyksen järjestämistä. Mitä mieltä olet kansanäänestysten järjestämisestä ns. päätöksenteon tueksi?

Sopivista aiheista, joissa kysymyksenasettelu on yksinselitteinen, kansanäänestys puoltaa paikkaansa

5. Pitäisikö Suomen liittyä Natoon? Miksi tai miksei? Jos, niin koska?

Ei. Turvallisuus voi perustua vain omaan uskottavaan puolustukseen. Suomalasia tyttöjä ja poikia ei tule lähettää maan rajojen ulkopuolelle sotilasoperaatioihin.

6. Tulisiko kansanedustajien läsnäoloa istunnoissa kontrolloida tiukemmin ja jos, niin miten? Usein poissaoloa perustellaan sillä, että “kansanedustajan työ on muutakin kuin salissa istumista”, mutta toisaalta ns. tärkeät asiat vetävät salin täyteen. Voiko eduskunnassa käsiteltävät asiat mielestäsi jakaa tärkeisiin ja vähäpätöisiin?

Äänestäjien/kansalaisten kontrolli riittää. Valiokuntatyöhön osallistuminen on tärkeää samoin kuin muu vaikuttaminen ministeriöihin ja keskusvirastoihin. Ei asioita voi jakaa tuolla jaolla. Tietysti kansanedustajilla on erikoistumisalueita, joista heidän täytyy ottaa selvää erityisellä tarkkuudella. Kansanedustajien tulee osallistua äänestyksiin.

7. Eduskunta nosti päättyvällä vaalikaudella kansanedustajien palkkoja. Oliko korotukseen riittävät perusteet? Olisitko itse äänestänyt korotuksen puolesta vai vastaan?

Mielestäni palkkauudistus olisi pitänyt toteuttaa vasta seuraavan kauden alusta, jolloin istuvat kansanedustajat eivät olisi korottaneet omia palkkojansa. Kansa olisi sitten ratkaissut, ketkä ovat korotukset ansainneet. Mielestäni eduskunnan lisäsiipeä ei olisi pitänyt rakentaa ja avustajien palkkaaminen edustajille on kyseenalaista.

8. Pitäisikö kuntien määrää Suomessa vähentää? Jos, niin tulisiko valtion tukea vähentämistä kepillä vai porkkanalla vai ei kummallakaan?

Nykyinen menettely voi jatkua. Kuntaliitoksissa on edettävä tapauskohtaisesti, eikä kategorisesti voi sanoa, että kuntalukua on muutettava.

9. Suhtautumisesi huumeisiin?

Ehdottoman kielteinen. Mielestäni kannanotot kannabistuotteiden laillistamisesta ovat vastuuttomia.

10. Kansalaisten kannustamista yrittäjiksi on puitu julkisuudessa paljon. Pitäisikö mielestäsi aloittavan yrittäjän taivalta helpottaa jotenkin?

Sekä alkavan yrittäjän että jo yrittäjinä toimivien työtä on syytä kannustaa. Esimerkiksi työn sivukulujen alentaminen on otettava valmisteluun. Pääomaveroratkaisulla ei saa kiristää pk-yrittäjien asemaa.

11. Mikä epäkohta vaatii pikaista korjaamista?

Työttömyys.

12. Pitäisikö nuoria kannustaa saattamaan opintonsa nopeammin loppuun?

Kyllä.

13. Kenen kansanedustaja olisit?

Oman seutukunnan kaikkien ihmisten edustaja ja lisäksi koko Pirkanmaan alueella maaseudun ihmisten edustaja (todellisuudessa EU-kriteereillä Vammalan seutukunta on kokonaan maaseutua).

14. Vaaleissa äänestää joukko ulkomailla asuvia suomalaisia myös sinun vaalipiirissäsi. Terveisesi heille?

Kannatan kaksoiskansalaisuutta. Sisareni asuu USA:ssa, olen hänen asiamiehensä täällä Suomessa, joten tunnen käytännössä asiaan liittyviä ongelmia. Toivon, että yhä useammalla ulkomailla asuvalla suomalaisella on mahdollisuus ainakin jossain elämänsä vaiheessa palata Suomeen esim. eläkepäiviä viettämään. Verotuksen kohdalla pitää estää kahdenkertainen verotus, esim. eläkkeestä.

15. Mikä puolue tai mitkä puolueet olisivat mieluisia hallituskumppaneita sinun puolueellesi?

Ei voi rajata etukäteen mitään vaihtoehtoa pois.

Terveisesi äänestäjille:

Äänestäminen ei ole arvaamista ketkä menevät läpi, vaan aito kannanotto eri ehdokkaiden tärkeänä pitämien asioiden puolesta. Äänestämällä ei myöskään valita edustajia “tuttu juttuihin” ja mitä niitä viihdeohjelmia nyt onkaan.

Näissä vaaleissa Vammalan seutu on ensimmäistä kertaa mukana Pirkanmaa vaalipiirissä. Käy äänestämässä tämän alueen henkilöistä sitä, jolla katsot olevan parhaat edellytykset työkokemuksensa, kielitaitonsa ja henkilökohtaisten ominaisuuksien puolesta viedä Suomea uuteen suuntaan ja toisaalta pitää tämän alueen puolia. Keskusta tarjoaa vaihtoehdon Lipposen hallitukselle. Ääni demareille, kokoomukselle, vasemmistoliitolle tai vihreille on puoltolause Lipposen ja Niinistön johdolla harjoitetulle eriarvoistavalle politiikalle. En halua politiikassa kärjistää asioita ja eri puolueiden välejä, vaan toimia ennenkaikkea yhteistyön rakentajana eri suuntiin. Mutta näissä vaaleissa demokratian näkökulmasta on tullut aika vaihtaa vetovastuuta.

—–

Sopuli.net vaalitentissä haastatellaan kaikki äetsäläiset ja vammalalaiset, Pirkanmaan vaalipiirissä ehdolla olevat kansanedustajaehdokkaat. Toimituksemme ei ole muokannut ehdokkaiden vastausten asiasisältöä. Esittelyjärjestys on arvottu. Mikäli ehdokas ei ole vastannut haastatteluun, julkaistaan vastaukset tyhjinä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top