MAINOS

Risto Tuori puhui autoverotuksen ongelmista

Uutiset

Samuli Kinnari

Autoliiton vammalalainen puheenjohtaja Risto Tuori puhui Vaasassa järjestetyillä Sijoittajamessuilla perjantaina. Puheessaan Tuori arvioi eduskunnan hyväksymää autoverolain muutosta.

Suomessa on peritty autojen hankintaan liittyvää autoveroa siitä lähtien, kun autojen maahantuontisäännöstely 1950-luvun lopulla lopetettiin. Veron määrä on vaihdellut ja sen laskentatapa on muuttunut, mutta itse vero on edelleen käytössä. Tavallinen Suomesta auton ostava autonkäyttäjä ei ole vuoteen 2003 asti edes saanut tietää, kuinka suuri osuus hänen maksamastaan auton hinnasta todellisuudessa on autoveroa.

“Uusimmatkaan muutokset eivät ole poistaneet kaikkia autoverotuksen ongelmia. Autoverotus on edelleen eräiltä osin EU-oikeuden vastainen, erityisesti muuttoautojen, leasingautojen ja työsuhdeautojen osalta. Pakettiautojen verotus on edelleen liikesalaisuuden suojan vuoksi salamyhkäistä”, toteaa Risto Tuori.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top