MAINOS

Arto Satonen: Kotiseudun asiat alusta asti esiin

Uutiset

Samuli Kinnari

Vammalalaisen opettajan ja yrittäjän Arto Satosen (kok) kalenteri on alkuviikosta lähtien täyttynyt aiempaa nopeammalla tahdilla. Syynä tietenkin se, että Satonen valittiin sunnuntaisissa eduskuntavaaleissa kansanedustajaksi.

Arto Satonen ja Hanna Hietala.

Kansanedustaja Arto Satonen ja avustaja Hanna Hietala järjestelivät keskiviikkona kalenteria Plevnassa.

Heti kuluvalla viikolla Arto Satonen matkasi Helsinkiin. Valmisteluja on paljon, ennen kuin uusi eduskunta aloittaa työnsä. “Esimerkiksi valiokuntapaikat ovat nyt jaossa”, kertoo Satonen. Valiokuntatyössä hän toivoo pääsevänsä hyödyntämään kokemuksiaan talouspolitiikasta ja koulutuksesta.

Vammalan kaupunginvaltuuston puheenjohtajana Arto Satonen toimii ainakin tämän vuoden. “Sitten katsotaan taas tilanne uudelleen”, hän kertoo. Satosen kansanedustajuus vaikuttaa myös valtuuston kokouspäivään, joka muuttuu keskiviikosta maanantaiksi. Seuraavissa kunnallisvaaleissa Arto aikoo olla ehdolla.

Lounais-Pirkanmaan asioita Arto Satonen aikoo viedä heti tarmokkaasti eteenpäin. “Kotiseudun asiat ovat alusta asti esillä.”

Vaalipäällikkö avustajaksi

Arto Satosen eduskunta-avustajana aloittaa vaalikampanjan päälliköinyt Hanna Hietala. Hietala on Satosen entinen oppilas Tampereen ammattikorkeakoulusta. “Pääsiäisen aikoihin viime vuonna Arto otti yhteyttä ja pyysi vaalipäällikökseen”, Pohjois-Suomesta kotoisin oleva Hanna Hietala kertoo. “Vaalipäällikön tarvitsin, jotta pystyin klaaraamaan kriittisen ajan. Kampanjassa Hannan tehtävä oli hoitaa erityisesti muuta aluetta kuin Vammalan päätä”, Arto Satonen toteaa.

Hanna Hietala kuvailee vaalikampanjaa huikeaksi kokemukseksi. “Työaikoja ei ollut – töitä tehtiin, kun oli tehtävä. Aika oli hektistä ja antoisaa. Erityisen mukavina jäivät mieleen kierrokset eri paikkakunnilla ja positiivinen palaute”, Hietala muistelee.

Toki vaalipäällikköä välillä jännittikin. “Vähän joskus mietitytti, kun soittelin ‘isommille pomoille’, että miten he minuun suhtautuvat. Mutta ihmisiähän kaikki ovat – sen huomasin. Ihmiset tykkäävät, kun heiltä pyytää apua”, Hietala muistelee.

Kampanja-aika oli kiireinen sekä ehdokkaalle että vaalipäällikölle. Arto Satonen työskenteli marraskuun loppuun asti opettajana täydet tunnit ja senkin jälkeen pari päivää viikossa. Lisäksi Satosen päiviä ovat täyttäneet kiinteistöalan perheyritys ja lukuisat luottamustehtävät. Hanna Hietala puolestaan päätteli kampanjan ohessa opintojaan.

Arto Satonen

Kansanedustaja Arto Satonen poikkesi keskiviikkona Tampereella ja ajelee kuvassa takaisin Vammalaan. Illalla matka jatkui Helsinkiin.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top