MAINOS

20-vuotias Kultainen Harmonikka soi Ikaalisissa

Uutiset

Samuli Kinnari

Sata-Häme Soi -juhlilla Ikaalisissa kisataan tänään keskiviikkona Kultaisen Harmonikan ja Hopeisen Harmonikan finaalit. Viihteellisen harmonikansoiton Suomen mestaruudesta Kultaisen Harmonikan finaalissa kilpailevat Elisa Inkinen Noormarkusta, Tomi Karttunen Ulvilasta, Henna-Maija Kuki Nivalasta, Janne Mäkinen Raumalta, Satu Sarkoranta Kalannista ja Jonna Pirttijoki Kauhajoelta. Alle 10-vuotiaiden lasten Hopeisen Harmonikan finalistit ovat Taneli Järvenpää Kiukainen, Hermanni Morander Somerniemi, Meeri Koskinen Nummela, Vilma Avikainen Mikkeli, Aino Kivikallio Halikko, Liisa Niinistö Halikko ja Saara Wasama Lappeenranta.

Kultainen Harmonikka viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuotta, joka huipentuu juhlaviikon perjantaina Suomalaisen harmonikkamusiikin tähtihetkiä -konserttiin. Sata-Häme Soi -juhlien taiteellisen johtajan Kimmo Mattilan mukaan Kultainen Harmonikka ja sen rinnalle vuonna 1986 syntynyt Hopeinen Harmonikka ovat luoneet idoleita, innostusta ja motivaatiota, yleistä soittamisen henkeä ja tahtoa. Yleinen tietämys harmonikasta olisi paljon vähäisempi ilman Kultaista Harmonikkaa.

Kultaisen Harmonikan ja Hopeisen Harmonikan finaalit nähdään suorana lähetyksenä Kakkosella.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top