Sinilevät vähissä – ruostesieni värjää vesiä

Uutiset

Pirkanmaan vesissä on sinilevää ajankohtaan nähden melko vähän. Lauttoja rikkovat tuulet ja ajoittaiset sadekuurot, eikä valoa vähentävä pilvipeite anna leville käyttövoimaa hellejakson kirkkaan sään tavoin.

Vammalan havaintokohteista Pirkanmaan ympäristökeskus löysi tällä viikolla vähän levää Liekovedeltä. Houhajärvi sen sijaan oli levätön.

Ruostesieni värjännyt Pirkanmaan vesiä

Suopursussa ja kuusessa viihtyvän ruostesienen itiöt ovat kiinnittäneet ranta-asukkaiden huomiota eri puolilla Pirkanmaata. Itiöt ovat nimensä mukaisesti ruosteen värisiä, kirjon kattaessa punaisen, keltaisen ja ruskean eri sävyjä. Valoisuusoloista riippuen voivat itiölautat näyttää myös öljymäisiltä tai muodostaa peilimäisen, valoa heijastavan kalvon järven pintaan.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat