MAINOS

Pirkanmaan järvissä vähäleväinen kesä

Uutiset

Samuli Kinnari

Pitkästä viime talvesta johtunut rehevien järvien happikato tarjosi periaatteissa leville ja muille vesien asukeille runsaasti ravinteita. Kesän kuiva alkupuoli kuitenkin näivetti ravinnevarastoja, joten levät eivät ilmeisesti pystyneet täysimääräisesti hyödyntämään pitkiä ja valoisia lämpimiä jaksoja. Niinpä Pirkanmaalla vietettiin odotettua vähäleväisempää kesää.

Valtakunnalliseen, reaaliaikaiseen leväseurantaan kuului Pirkanmaalla menneenä kesänä kaikkiaan 30 havaintopaikkaa. Vammalassa levätilannetta seurattiin Liekovedellä ja Houhajärvellä. Viikottainen seuranta jatkuu jälleen ensi kesänä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top