MAINOS

Postikortti pitää yhä pintansa

Uutiset

Postikortin suosio on pysynyt tasaisena ja postikortti ilahduttaa edelleen saajaansa. Kuorellisen postikortin suosio on kasvanut, kun taas sähköisesti vastaanotettavan kortin suosio on kääntynyt laskuun. Tiedot ilmenevät Suomen Postin teettämästä tuoreesta tutkimuksesta.

Postikorttien määrä on pysynyt vakaana vuodesta 2000, vaikka se laski tekstiviestien tullessa laajaan käyttöön. Posti kuljettaa vuosittain 69 miljoonaa pääasiassa alle 5 gramman painoista postikorttia. Lisäksi arviolta vähintään 10-20 miljoonaa postikorttia lähetetään kuoressa.

Postikortin saanti ilahduttaa lähes kaikkia ja kaksi kolmesta säilyttää saamansa kortit. Nykyään postikortin lähettämistä ei koeta aivan yhtä hauskaksi kuin aikaisemmin. Varsinkin nuorille tekstiviestin tai sähköpostin lähettäminen on mieluisampaa. Eniten kriittiseen suuntaan on muuttunut suhtautuminen postikortin ja sen lähettämisen hintaan.

Sähköisesti vastaanotettavan kortin suosio on kääntynyt laskuun. Vain 6 % vastanneista kokee sen perinteistä postikorttia ilahduttavammaksi. Lisäksi ainoastaan 6 % haluaa, että heidän lähettämänsä kortit menisivät pääasiassa sähköisesti perille internetin tai matkapuhelimen kautta. Sähköiset kortit koetaan myös epäaidommiksi kuin paperiset kortit.

Tutkimuksen tulokset saatiin TNS Gallup Oy:n GallupKanavassa kesäkuussa 2003 tehdyssä kyselyssä, jonka analysoi kehityspäällikkö Kari Elkelä. Vastanneet 1586 henkilöä ovat edustava otos yli 12-vuotiaista suomalaisista. Vastaava postikorttitutkimus on tehty aiemmin vuosina 1998 ja 2000.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top