MAINOS

Vuosi vaihtuu talvisäässä

Uutiset

Samuli Kinnari

Ilmatieteen laitoksen maanantaina laatiman ennusteen mukaan vuosi vaihtuu talvisessa pakkassäässä. Vähäistä lumisadetta tulee lähinnä maan itäosassa. Maan länsi- ja pohjoisosassa sää on laajoilla alueilla selkeää. Etelä- ja keskiosassa on pakkasta 8…15 astetta ja Lapissa pakkanen on kireää.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan vuosi vaihtuu yleensä talvisessa pakkassäässä. Lämpötilat ovat tavallisesti yöllä maan keski- ja eteläosissa rannikkoa lukuun ottamatta -8…-13 astetta ja Pohjois-Suomessa -15…-20 astetta. Rannikoilla meren ollessa avoin lämpötila on usein lähellä nollaa.

Vuosi sitten uudenvuodenyönä sää oli hyvin kylmä. Pakkaset paukkuivat maan etelä- ja keskiosassa ennätyksellisinä. Lunta on vuoden vaihteessa yleensä maan eteläosassa keskimäärin noin vajaat 20 senttiä, maan keskiosassa 20-40 senttiä ja maan pohjoisosassa vajaa puoli metriä. Nyt vuoden vaihtuessa lumipeite on keskimääräistä hiukan ohuempi.

Eniten lunta, 50-80 senttimetriä, on ollut uudenvuodenöinä 1966, 1969, 1981 ja 1982. Maan eteläosissa lumipeite on uutena vuotena ollut vahvimmillaan yli puolimetrinen, Turussa lumen syvyydeksi mitattiin vuonna 1966 peräti 73 senttiä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top