MAINOS

Paukkupakkasista heinäkuun helteisiin

Uutiset

Samuli Kinnari

Vuoden 2003 lämpötiloista muistettaneen parhaiten alkuvuoden paukkupakkaset, keskikesän helteet ja trooppisen kaltaiset olosuhteet heinä-elokuun taitteessa. Ilmatieteen laitoksen mukaan 7.1.2003 Kuusamon Kiutakönkäällä mitattu -41,9 astetta oli vuoden kylmin mitattu lämpötila. Vuoden korkeimmat lukemat puolestaan kirjattiin ylös Mietoisissa Varsinais-Suomessa 15.7.2003. Mittari näytti tuolloin 33,3 astetta.

Sadetta saatiin maan länsiosassa 400-650 millimetriä, mikä on keskimääräistä vähemmän. Poikkeuksellisen vähäsateisia olivat helmi-, maalis-, huhti- ja syyskuu. Sen sijaan keskimääräistä suurempia sateita esiintyi maanlaajuisesti tammi-, touko- ja syyskuussa.

Myrskytuulet Suomessa puhalsivat 5.4.2003, 23.9.2003, 11.12.2003 ja joulun jälkeisenä viikonloppuna. Joulukuu olikin poikkeuksellisen myrskyinen.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top