Läntisessä Suomessa pieni ahmakanta

Uutiset

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen arvion mukaan Suomessa eleli vuoden 2003 lopussa vähintään 800 karhua, 150 sutta, 920 ilvestä ja 125 ahmaa. Vuoteen 2002 verrattuna susien ja ilvesten määrä on kasvanut, mutta karhukanta hienoisesti supistunut.

Valtaosa karhuista ja susista vaeltelee Itä-Suomessa. Keskisessä Suomessa kuitenkin on suppea, mutta merkittävä karhujen pentutuottoalue. Lisäksi keskisessä Suomessa todettiin yksi suden pesintä. Ahmat asustelevat pääosin Pohjois- ja Itä-Suomessa, mutta pieni lisääntyvä ahmakanta vaikuttaa läntisessä Suomessa.

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tilaa Uutiskirje

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tuoreimmat