Vammalan tuore nimikkoleivos oli ensimmäistä kertaa kaiken kansan maisteltavissa sunnuntaina Sylvään koululla, jossa vietettiin Sastamalan opiston 50-vuotissynttäreitä ja Vammala-päivän juhlaa. Leivos valittiin tammikuussa avatulla kilpailulla, johon tuli yhdeksän ehdotusta. Voittaneen ehdotuksen teki Anu-Maria Ylönen.
"Idea leivoksen muotoon tuli Pyhän Olavin kirkosta, ylväästi pystyssä seisova kolmio. Ruskea suklaakakkupohja kuvaa kirkon kivijalkaa, tumma suklaa kirkon kattoa. Punaisessa täytteessä otin mauksi puolukan, joka kuvaa ympäröiviä metsiä, luontoa ja jota myös löytyy runsaasti Vammalan metsistä. Hallitsevana makuelementtinä on valkoinen suklaa. Valkoinen kuvaa raikasta virtaa, joka juoksee Vammalan halki. Se kuvaa myös puhtautta", kertoo Ylönen Vammala-leivoksesta.
Vammalan nimikkoleivosta valmistaa Pyymäen Leipomo Oy. Tarkoituksen on, että leivosta on jatkossa saatavissa ainakin valmistajan kahviloissa ja niissä kahviloissa, joihin valmistaja tuotteitaan toimittaa. Leivos on jo tuotannossa.
Vammalan kaupungin käsityksen mukaan Vammalan nimikkoleivos on lajissaan ensimmäinen, joka on nimetty kaupungin makua ilmentäväksi tunnukseksi. Kaupunginvaltuuston vuonna 1998 tekemän päätöksen mukaan kuttu on Vammalan nimikkoeläin ja kataja nimikkokasvi.