ILMOITUS

Puurijärvellä kirjattiin 77 lajia

Uutiset

Samuli Kinnari

Vaihteleva sää väritti lauantaista Tornien taistoa, jossa 221 lintutornia eri puolilla maata kisaili bongauksista. Länsi-Suomessa lintuja tarkkailtiin sateisessa säässä, kun taas etelämpänä nautittiin keväisestä auringonpaisteesta.

Kokemäellä Puurijärven lintutornissa Korkea profiili -joukkueen Marko Dahlman, Markku Mäki-Kerttula, Hannu Koski ja Mauno Kylväjä bongasivat yhteensä 77 lajia. Joukossa olivat muun muassa tundrahanhi ja valkoposkihanhi. Kiikoisissa Kuorsumaanjärven lintutornissa kiikaroivat Kuorsumaan kyläkiikarit Hannu Virtanen, Pekka Mustakallio, Tapio Rautava, Matti Tuominen ja Jari Valkama. Havaintoja kertyi 67 lajista, joista kiintoisimpina kirjattiin uivelo ja mustaviklo. Vammalassa Ekojärven lintutornissa päivystivät Ekolokonomit Timo Järvenpää, Ari Jokinen, Kimmo Virolainen ja Aleksi Virolainen. He kirjasivat 62 lajia, muun muassa pyrstötiaisen ja niittykirvisen. Keskistenjärvellä Tunnelma katossa –poppoon Timo Nisula, Kirsi Nisula ja Samuli Korpinen havainnoivat 55 lajia. Paras havainto oli ampuhaukka.

Tornien taisto -tapahtuman järjestäneestä BirdLife Suomesta kerrotaan, että keskimäärin torneista havaittiin 69 lajia.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top