Äetsä vetyriksan kyydissä kestävän energian kunnaksi

Uutiset

Äetsän kunta on hankkinut ehkä ensimmäisenä maailmassa julkisen palvelun hyötykäyttöön vetyriksan. Ajopeli luovutettiin kunnalle perjantaiaamuna. Vetyriksa tulee palvelemaan kotipalvelun asioinnissa.

Vetyriksa on polkupyöräksi rekisteröity sähkömopedi, jonka nopeus on 16-17 kilometriä tunnissa. Tavaraa riksalla voi kuljettaa edessä ja takana maksimissaan 40 kiloa. Ajopelin kokonaiskantavuus on 300 kiloa. Myös ihmisen kuljettaminen on mahdollista. Vetyriksalla voi päästellä noin 100 kilometriä yhdellä tankkauksella.

Äetsä on profiloitumassa kestävän energian kunnaksi. Parhaillaan käynnissä ovat kolmivuotinen Äetsän vetykylä –hanke ja Äetsän energiset kylät – energinen kunta –hanke. Äetsän kunnan sydämessä Kokemäenjoen partaalla sijaitsevissa Kemira Finnish Chemicals Oy:n tuotantolaitoksissa vetyä syntyy natriumkloraatin valmistusprosessin sivutuotteena. Vedystä valmistetaan muun muassa kaukolämpöä FC Energian höryvoimalaitoksessa.

Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat