Huittislainen Thomas Norri sijoittui yhdeksänneksi pallogrillauksen SM-kisojen ensimmäisessä alkuerässä Helsingissä. Norri karsiutui toisessa alkuerässä, jonka jälkeen alkuerien kymmenen parasta jatkoivat finaaliin. Pallogrillauksen Suomen mestariksi valikoitui hyvinkääläinen Jani Helenius.
Ensimmäisessä alkuerässä grillattiin kaksi makkaraa, Hornetteja ja pihvi. Lisukkeina oli tomaattia, sipulia, perunaa ja valkosipulia. Toisessa alkuerässä grillissä tirisi kalaa, porsasta, kanaa ja Wilhelm-grillipihvi. Lisukkeiksi grillattiin kesäkurpitsaa, maissia ja bataattia. Finaaliannoksiinsa kymmenen Suomen parasta grillaajaa valitsivat puolitoista kiloa mieleisiään raaka-aineita.
Kilpailun tuomaroivat Jaakko Nuutila, Riikka Sukula, Jyrki Sukula, Natalia Brotherus, Henri Alén, Peter Walch, Tanja Löppönen ja Mikko Karell. Tapahtuman järjesti Atria yhteistyössä Luciferin, Hackmanin ja Valion kanssa.