MAINOS

Perinnerakentamisen taitokeskus hämmensi Äetsän valtuustoa: Mihin se sitten tuleekaan?

Uutiset

Samuli Kinnari

Äetsän kunnanvaltuuston pitkähkö lista nuijittiin suhteellisen sutjakkaasti läpi maanantai-iltana. Suurimmat intohimot kohdistuivat Pirkanmaan perinnerakentamisen taitokeskuksen toimitiloihin. Keskukselle remontoidaan tilat Kiikkaan. Tähän asti taitokeskuksen on puhuttu sijoittuvan Opistotalon ulkorakennukseen. “Minulle on kerrottu, ettei Opistotalolle saa laittaa syksyksi opetusta”, totesi valtuutettu Mervi Haapanen (vas). Lopulta tyngäksi jääneen keskustelun aikana osasta valtuutettuja paistoi epätietoisuus sekä Sastamalan Opiston että perinnerakentamisen taitokeskuksen fyysisestä sijoittumisesta Opistotalon mäelle.

Tarkastuslautakunta on antanut valtuustolle arviointikertomuksen viime vuodesta talouden ja toiminnan vinkkelistä. Hannu Toivonen (kesk) varoitti alijäämän kertymisestä tulevina vuosina sekä toivoi päätösesityksiä muun muassa kouluverkon ja uimahallien kohtalosta. “Jos valtuustolle esitellään, niin syntyy päätöksiä”, Toivonen totesi. Valtuutettu ja sivistyslautakunnan puheenjohtaja Reino Nummi (sd) laukaisi närkästyneen tuntuisesti, että Hannu Toivosen esittämät keinot ovat vanhanaikaisia. “Tulee joku työreformi mieleen”, Nummi sanaili sekä vakuutti uskovansa koulujen ja uimahallien vetovoimaan.

Edellisen tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja Eino Kankaanranta (vas) oli kirjauttanut arviointikertomukseen eriävän mielipiteen ulkopaikkakuntalaisten koulukuljetuksista Äetsän Sarkia-lukioon. Sauli Koivuniemi (kesk) kysyi Kankaanrannan esittämistä laskelmista, joiden mukaan ulkopaikkakuntalainen oppilas näyttäisikin tuovan Äetsän kunnalle ylimääräisiä kuluja. Sivistyskeskuksen johtaja Arja Valtonen kertoi talousjohtaja Riitta Hietalan peesaamana valtionosuuksien reiteistä. “Vieraspaikkakuntalaiset tuovat enemmän”, Valtonen sanoi.

Juha Sarell (sd) ihmetteli sairaspoissaolojen määrää kunnan viime vuoden henkilöstökertomuksessa. Talousjohtaja Riitta Hietalan mukaan poissaolot eivät johdu työilmapiiristä. “Työilmapiirikartoitus on tehty viimeksi 90-luvun puolivälissä ja sellainen on suunnitelmissa tehdä tänä tai ensi vuonna”, Hietala vastasi.

Ilman puheita kopahti pöytään 1 600 000 euron määräraha, jolla kunta rakentaa teollisuushallin Kumijaloste Oy:lle. Tammikuussa arvio hallin kustannuksista oli 1 300 000 euroa. Tuolloin valtuusto äänesti kunnan ja Kumijaloste Oy:n yritystilasopimuksen hyväksymisestä. Kustannusarvio nousi sopimuksen arvioista, koska rakennuksen paikka on muuttunut ja kerrosala kasvanut. Rakennustyöt aloitetaan syyskuussa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top