Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta tehokkaasti ja edullisesti!

Torstai 23.5.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Viileä sää pitänyt levät kurissa

Uutiset

Kolea ja sateinen sää on edelleen hillinnyt sinilevien kasvua Pirkanmaan järvissä. Valtakunnallisen leväseurannan kolmestakymmenestä havaintopaikasta kuudella todettiin alkuviikolla levää. Lempäälän Mäyhäjärvellä ja Kangasalan Ukkijärvellä levää oli runsaasti. Vähän levää havaittiin Kangasalan Kirkkojärvellä, Nokian Tottijärvellä, Ikaalisten kylpylän rannassa Kyrösjärvellä ja Vesilahdella Pyhäjärven Sakkaselän etelärannalla.

Havaintopaikkojen ulkopuolelta leväilmoituksia on Pirkanmaan ympäristökeskukseen tullut vähän. Pyhäjärvellä on kuitenkin havaittu Vesilahden havaintopaikan lisäksi vähän levää Pirkkalan kunnan uimarannoilla ja Riepin edustalla jopa runsaasti.

Ruostesienen itiöt eivät ole vaarallisia

Pirkanmaan ympäristökeskuksesta kerrotaan, että kuusen suopursuruostesienen itiöiden värjäämistä vesistä on tullut joitakin ilmoituksia ja kyselyitä ympäri maakuntaa. Itiöillä ei mahdollisen roskaantumisen lisäksi ole haittavaikutuksia.

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen: