Tiistai 18.3.2025 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje

Puutarhaliitto valitsi parsakaalin vuoden vihannekseksi

Uutiset

Vuoden 2006 vihannekseksi on valittu parsakaali. Hyvänmakuisen ja terveellisen parsakaalin käyttö on viime vuosina lisääntynyt erityisesti nuorissa kotitalouksissa ja Suur-Helsingin alueella. Vuoden vihanneksen valitsevat vuosittain puutarha-alan keskusjärjestö Puutarhaliitto ja Kotimaiset Kasvikset ry apunaan muut alan järjestöt ja asiantuntijat.

Parsakaali kelpaa syötäväksi kokonaisuudessaan. Parsakaali on parhaimmillaan, kun sen tummanvihreät tai lilat kukinnot ovat vielä pieniä eikä terälehtien keltainen väri näy. Yhdestä pienestä parsakaalin kukinnosta saa päivittäisen C-vitamiiniannoksen.

Parsakaali on kotoisin Italiasta, Calabrian maakunnasta, jossa sitä viljeltiin mahdollisesti jo antiikin Rooman aikaan. Suomeen parsakaali kotiutui 1900-luvulla.

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

TILAA UUTISET SÄHKÖPOSTIISI

Ilmainen uutiskirje lähetetään pääsääntöisesti joka päivä klo 8. Tilauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi vahvistuslinkin. Jakelusta voit poistua milloin vain uutiskirjeestä löytyvällä linkillä.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen: