Vuoden 2006 vihannekseksi on valittu parsakaali. Hyvänmakuisen ja terveellisen parsakaalin käyttö on viime vuosina lisääntynyt erityisesti nuorissa kotitalouksissa ja Suur-Helsingin alueella. Vuoden vihanneksen valitsevat vuosittain puutarha-alan keskusjärjestö Puutarhaliitto ja Kotimaiset Kasvikset ry apunaan muut alan järjestöt ja asiantuntijat.
Parsakaali kelpaa syötäväksi kokonaisuudessaan. Parsakaali on parhaimmillaan, kun sen tummanvihreät tai lilat kukinnot ovat vielä pieniä eikä terälehtien keltainen väri näy. Yhdestä pienestä parsakaalin kukinnosta saa päivittäisen C-vitamiiniannoksen.
Parsakaali on kotoisin Italiasta, Calabrian maakunnasta, jossa sitä viljeltiin mahdollisesti jo antiikin Rooman aikaan. Suomeen parsakaali kotiutui 1900-luvulla.