Tohtori Seppo Rainiston tutkimus kuntabrändin kehittämisestä on valmistunut. Yksi tutkimuksen seitsemästä kohteesta oli Vammala. Rainisto analysoi tutkimuksessaan suomalaisten kaupunkiseutujen imagotyön kehittämisen työkaluja ja parhaita käytäntöjä. Tutkimuksen mukaan markkinoinnin suurimmat haasteet ovat kansainvälisen markkinoinnin puuttuminen, johtaminen, poliittisen yhtenäisyyden ja yksimielisyyden saavuttaminen sekä markkinoinnin keihäänkärkien löytyminen.
Vammalassa Kirja-Vammala voitaisiin tutkimuksen mukaan ottaa entistä laajemmin ainutlaatuisena voimavarana kaupungin kehittämisen johtotähdeksi. Rainisto arvioi, että kirjasubstanssia ei ole vielä hyödynnetty tarpeeksi Vammalan profiloinnissa. "Vammala, Tampereen luonnonläheinen lähiö" -slogan sisältää tutkimuksen mukaan aineksia, joista voidaan kehittää brändiä kaupungille. "Tampereen vetovoiman ja kriittisen massan hyödyntäminen on viisasta markkinoinnissa ja taloudellisen kehittämisen verkottumisessa", Rainisto kirjoittaa. Onnistunut Vammalan imagomarkkinointi on tutkimuksen mukaan yhdistelmä korkeatasoista asumista ja vapaa-ajan ympäristöä, teollisuutta, teknologiaosaamista sekä kuulumista Tampereen kasvukeskukseen.
Suomalaiset kaupunkiseudut ovat alkaneet panostaa imago- ja markkinointityöhön, mutta työ on vasta alkutekijöissään. "Kaupunkiseuduilla ei ole 'oikeaoppisia' suunnitteluryhmiä, jotka vastaisivat seudullisesta brändistä ja imagotyön koordinoinnista. Tehtävää hoidetaan kaikilla tutkimillani kaupunkiseuduilla enemmän tai vähemmän sivutoimisesti. Menestyksellinen imagotyö edellyttää kuitenkin ammattitaitoista johtamista ja ylimmän johdon sitoutumista. Suunnitteluryhmään pitää ottaa mukaan alueen yrityselämän edustus. Julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyö tuo imagotyöhön uskottavuutta ja realismia", toteaa Seppo Rainisto.