MAINOS

Tyrviksen entinen päätoimittaja taidetoimikunnan pääsihteeriksi

Uutiset

Samuli Kinnari

Arkistokuva 137

Tyrvään Sanomien entinen päätoimittaja, FT Risto Ojanen on nousemassa Satakunnan taidetoimikunnan pääsihteeriksi. Länsi-Suomen lääninhallitus nimittänee Ojasen virkaan tänään. Ulvilalaisen Risto Ojasen opinnot sijoittuvat kirjallisuuden ja draaman alalle. Hänellä on pitkä työhistoria teatterinjohtajana ja journalistina.

Risto Ojasen valinta pääsihteeriksi oli yksimielinen, muttei yksinkertainen. Valintaa edelsi perusteellinen linjakeskustelu, jossa hahmoteltiin toimikunnan odotuksia uudelle pääsihteerille. Ojasen toivotaan tuovan satakuntalaiseen taiteenedistämistyöhön arvovaltaa, uusia näköaloja sekä toimikunnan toimintaan syvällisyyttä ja näkemyksellisyyttä.

Satakunnan taidetoimikunta on ollut olemassa kahdeksan vuotta. Yhteensä taidetoimikuntia on Suomessa 13. Taidetoimikunnat toimivat opetusministeriön alaisuudessa osana valtion taidehallintoa.

Parhaillaan alueellinen taidehallinto elää muutosten aikaa. Ratkaistavaksi tulee, liitetäänkö alueelliset taidetoimikunnat suoraan taiteen keskustoimikunnan alaisuuteen vai tiukkeneeko kytkös lääninhallintoon. Muutosvaiheen vetäjäksi astuu Satakunnassa Risto Ojanen.

Kuva: Satakunnan taidetoimikunta. Satakunnan taidetoimikunnan pääsihteeriksi nimitettäneen tänään Tyrvään Sanomien entinen päätoimittaja Risto Ojanen.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top