MAINOS

M. A. Numminen Vammalan Propagandapäivän pääesiintyjäksi

Uutiset

Samuli Kinnari

Kielletyt kuvat, kirjat ja laulut ovat 18. maaliskuuta Vammalan toisen Propagandapäivän teemana. Sylvään koululla pohditaan tuolloin yleisesti kieltojen merkitystä sekä luodaan katsaus kirjallisuuteen, musiikkiin ja elokuvaan kohdistuneeseen sensuuriin.

Päivän musiikillisiksi pääesiintyjiksi on buukattu taiteilijat M. A. Numminen ja Pedro Hietanen. Numminen muistetaan muun muassa Jyväskylän Kesässä vuonna 1966 esitetyistä lauluista, jotka oli sanoitettu sukupuolioppaiden tekstein. Vammalan ohjelmisto koostuu osaksi Jyväskylän ja osaksi uudemmasta materiaalista.

Kirjailija Eero Ojanen käsittelee Propagandapäivässä kieltoja ja tabuja ja ylikirjastonhoitaja Kai Ekholm kiellettyjä kirjoja ja sensuuria. Jari Sedergrenin aiheena on Taistelu elokuvasensuurista. Ohjelmassa on myös teatteria, kiellettyjä kahviherkkuja ja kaksi näyttelyä. Propagandapäivä päättyy Saluunassa järjestettävään karaokeiltaan, jossa lauletaan Isojen poikien lauluja.

+ http://www.vammala.fi/propaganda/

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top