Vahva vihan ja rakkauden ilta Sarkia-näyttämöllä

Uutiset

Arkistokuva 167

Romulan Taiteellinen Teatteri esittää tänä kesänä Shakespearen näytelmistä ehkä tunnetuinta, eli Romeota ja Juliaa. Vaikka tarina olikin ennestään tuttu, antoi näytelmän katsominen edelleen elämyksiä. Montaguen ja Capuletin sukujen taistelu oli käynnissä jo ennen näytelmän alkua. Sarkia-näyttämön ulkopuolelle kantautunutta mekkalaa arvelin ensin näyttelijöiden hengennostatukseksi.

Vanha tarina onnistuttiin tälläkin kertaa esittämään mielenkiintoisella tavalla. Katsojat ja näyttelijät pääsivät lähelle ja lomittain toisiaan. Sukujen tunnusvärit, vihreä ja punainen, toistuivat niin näyttelijöiden vaatetuksessa, istuinalustoissa kuin lavasteissa. Ajoittaiset liikenteen äänet tosin häiritsivät uppoutumista 1500-luvun maailmaan.

Uutiskuva
Muutamat roolihahmot, kuten Tiina Kylväjän Imettäjä ja Piritta Ruutikainen Mercutiona, nousivat esille myönteisesti. Itse pääparin Romeon (Jaakko Karjula) ja Julian (Niina Hirvikoski) tulkinta oli myös vahvaa. Shakespearen esittäminen pitkän kaavan mukaan antaa sopivasti tilaa sivurooleille. Esityksen jälkeen edelliset kolme tuntia tuntuivat hyvin vietetyiltä.

Ylempi kuva: Mervi Harakka/RTT. Imettäjä (Tiina Kylväjä) ja Julia (Niina Hirvikoski). Klikkaa pientä kuvaa, niin näet alkuperäisen kuvan.

Alempi kuva: Mervi Harakka/RTT. Romeo (Jaakko Karjula), Mercutio (Piritta Ruutikainen) ja Benvolio (Janne Nikitin).

Romulan Taiteellinen Teatteri
William Shakespeare: Romeo + Julia
Sarkia-näyttämö, Äetsän Kiikka

Ohjaus: Chris Spring
Visualisointi: Joanne Greenwood
Puvustuspäällikkö: Anna-Maija Lassila-Mustaniemi
Lavastuspäällikkö: Nestori Krapi

Rooleissa: Johanna Ala-Pappila, Sonja Alantie, Anni Aurasto, Mervi Haapanen, Päivi Harju, Niina Hirvikoski, Elina Hituri, Pekka Huju, Susanna Jukarainen, Ronja-Riina Jänesniemi, Esa Karjula, Jaakko Karjula, Tapio Karppi, Arto Katila, Samuli Kinnari, Tiina Koskinen, Markus Kylväjä, Tiina Kylväjä, Carla Kyynäräinen, Saara Lehtimäki, Jarno Lehto, Pavel Martikainen, Ilkka Mustaniemi, Jyri Nieminen, Janne Nikitin, Karoliina Nikitin, Venla Ritanen, Piritta Ruutikainen, Aleksi Sandroos, Taija-Tuulia Turunen, Risto Vihuri, Milja Yli-Hongisto.

Esityksiä vielä pe 11.8. klo 19, la 12.8. klo 19, su 13.8. klo 14, ti 15.8. klo 19 ja ke 16.8. klo 19. Liput 10/7 EUR. Lippuvaraukset ja lisätietoja puh. 050 321 0124 ja http://www.romulantaiteellinenteatteri.com.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ADVERTISEMENT

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top