MAINOS

Partiolaiset pelastivat Baden-Powellin Tampereella

Uutiset

Samuli Kinnari

Arkistokuva 184

Partiolaiset kokoontuivat viikonloppuna Tampereelle satavuotiaan järjestönsä Suurjuhlaan.

Lauantaina Pyynikinharjulla 5 000 vartiolaista pelasi liveroolipeliä. He ponnistelivat pelastaakseen kaapatun partioliikkeen perustajan Robert Baden-Powellin. Pyynikin kentällä 3 600 pientä sudenpentua harjoitti hoksottimiaan salapoliisikoulussa. Illalla Baden-Powellin arvoitus ratkesi Ratinan stadionilla vuosisadan syntymäpäiväjuhlissa, joissa oli mukana tasavallan presidentti Tarja Halonen.

Sunnuntaina eduskunnan puhemies Sauli Niinistö vastaanotti paraatin Keskustorilla. “Partio on kansainvälinen liike, mutta se on myös tärkeä kansallinen liike. Kun 16 000 nuorta on yhdessä, oppii suomalainen nuori ymmärtämään toista suomalaista nuorta. Erilaisuus tulee paremmin ymmärretyksi”, sanoi Niinistö.

Kuva: Janne Strömmer, Suurjuhla 2007. Sudenpentuja Suurjuhlan avajaisissa. Klikkaa pikkukuvaa, niin alkuperäinen kuva aukeaa uuteen ikkunaan.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top