Valtio kevensi Kemira-salkkuaan

Uutiset

Suomen valtio on keskiviikkona myynyt noin 32 prosenttia omistamistaan Kemiran osakkeista kotimaisille sijoittajille. Kaupan jälkeen yhtiön suurin omistaja on Paasikiven suvun Oras Invest. Kauppahinta oli yhteensä reilut 655 miljoonaa euroa.

“Nyt tehdyn kaupan jälkeen Kemiran suurimmaksi omistajaksi tulee vakaa ja pitkällä aikavälillä sijoittava teollinen omistaja, jolla on hyvät edellytykset ottaa vastuuta konsernin jatkuvasta kehittämisestä”, sanoi valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies. “Kemirassa on monia mahdollisuuksia. Se on paperi- ja sellukemikaaleissa maailman ykkönen. Se on menestyksellä laajentunut vesikemikaaleissa, joka on selvä tulevaisuuden ala”, totesi Oras Investin hallituksen puheenjohtaja, vuorineuvos Pekka Paasikivi.

Muun muassa Äetsässä toimiva Finnish Chemicals on Kemira-konsernin omistuksessa ja osa Kemira Pulp and Paperia.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top