Messuilla sopivasti Sastamalan sykettä

Uutiset

Avatar photo

Marko Vesterbacka
Sastamala oli viikonloppuna hienosti edustettuna Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa, jossa samanaikaisesti oli kolmet messut.

Sastamala oli viikonloppuna hienosti edustettuna Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa, jossa samanaikaisesti oli kolmet messut. Sastamalan seudun matkailu ja Kirja-Sastamala esittäytyivät raikkaan vihreillä osastoilla.

Lukupiirien tapaamisessa julkistettiin Lukupiirit.fi-sivusto, joka on lukupiiriläisten kohtaamispaikka. "Lukupiirit ovat nyt suosittuja. Niitä ovat perustaneet esimerkiksi työ-, kaveri- ja opiskeluporukat", kertoo Vanhan kirjallisuuden päivien toiminnanjohtaja Johanna Kurkikangas. "Lukupiirissä valitaan kirja, joka luetaan esimerkiksi kuukaudessa. Tämän jälkeen kokoonnutaan keskustelemaan kirjasta – usein kera hyvän ruoan ja juoman", Kurkikangas jatkaa. Lukupiirien tapaamiseen Johanna Kurkikangas on erittäin tyytyväinen. "Paikalla oli noin 80 lukupiiriläistä ja kirjailijavieraana Anja Snellman", Kurkikangas hymyilee.

Marko Vesterbacka

Kuva: Samuli Kinnari. Warelian Marko Vesterbacka ja Tyrvääläisten lempisanonnat.

Warelian Marko Vesterbacka esitteli Kirja-Sastamalan osastolla kustantamonsa tuotteita. Vesterbackalla on työn alla Tyrvään murteen sanakirjan toinen osa, joka julkaistaan Vanhan kirjallisuuden päivillä kesäkuun viimeisenä viikonloppuna. "Tuhti teos on tulossa. Arkistojen aarteita on luvassa vielä ennemmän kuin ensimmäisessä osassa", Vesterbacka kuvailee.

Messuilla Marko Vesterbackalla oli mukanaan viimeiset kappaleet käytännössä loppuunmyydystä kirjasta Tyrvääläisten lempisanonnat. Roisitkin sananparret ovat kirjassa hienosti sopusoinnussa Mari Albertin herkkien akvarellien ja Mika Rautasen upeiden valokuvien kanssa. Vesterbacka kertoo kiinnittävänsä kirjojen ilmeeseen erityistä huomiota. "Rautanen on luottotaittajani ja Albert siskoni", Marko Vesterbacka toteaa.

Jukka-Pekka Palviainen

Kuva: Samuli Kinnari. Kirjailija Jukka-Pekka Palviainen (oikealla) avaa suvun miesten mykkyyden saloja. Toimittaja Karo Hämäläinen haastatteli.

Sastamalassa asuva kirjailija Jukka-Pekka Palviainen esitteli tammikuussa julkaistua uutuusromaaniaan Isä, poika ja Pyhäranta. Isoisän hautajaisista alkaa pitkä viikonloppu, jonka kuluessa suvun miesten mykkyyden salat aukeavat. Palviaisen kertomus on huikea kuljetus halki vuosikymmenten. Vakavista teemoista huolimatta kirja ei käy ahdistavaksi – siitä pitää huolen Palviaisen taidokas huumori. Kirja sijoittuu Jukka-Pekka Palviaisen kotikaupungin Rauman naapuriin Pyhärantaan. "On täyttä sattumaa, jos pyhärantalaiset itsensä kirjasta tunnistavat. Tosielämän pyhärantalaisia ei kirjassa ole", Palviainen sanoo.

Aino Havukainen ja Sami Toivonen asuvat Mauri Kunnaksen lapsuudenkotia Nälkälänmäessä. Heiltä on ilmestynyt uusi sarjakuva Himaset, joka tallentaa perhe-elämän herkut ja harmit. Tatun ja Patun hauskat seikkailut puolestaan ovat saaneet jatkoa monitoimimuistikirjassa.

Outi Metso ja Tarja Manelius-Lähteenmäki.

Kuva: Samuli Kinnari. Herra Hakkaraisen talon Tarja Manelius-Lähteenmäellä on kädessään uusi Sastamalan seudun matkailuesite. Koiramäen Elsan takana on sastamalalaisille hyvin tuttu Tassula. Matkailusihteeri Outi Metso iloitsee upeasti sujuneista messuista.

Asta-rakentaja-messuilla Sastamalan seudun matkailusihteeri Outi Metso hehkui tyytyväisenä. "Uusi kaupunki on otettu hyvin vastaan. Sastamala-nimeä on kiitelty. 'Hienoa, että otitte vanhan nimen käyttöön', ovat messuvieraat kehuneet", Outi Metso sanoo. "Sastamalan seudun matkailukohteista eniten on kyselty Tyrvään Pyhän Olavin kirkosta. Lapsiperheitä tietenkin kiinnostaa Herra Hakkaraisen talo", Metso kertoo. Uusi matkailuesite ja messuosasto taittuivat mukavasti yhteen vihreällä värillä. "Vihreä on tuore ja raikas kasvun väri. Oranssi tuo pirteyttä", kuvailee Outi Metso värimaailmaa.

Viikonlopun Asta-rakentaja, Tampereen kirjamessut ja keräilymessut houkuttelivat Tampereen messu- ja urheilukeskukseen lähes 20 000 vierasta.

Suomen Kirjainstituutti

Kuva: Samuli Kinnari. Suomen Kirjainstituutin osastolla sai tutustua Kirja kotona ja kylillä -näyttelyyn.

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat