ILMOITUS

Syyspäiväntasauksen jälkeen illat pitenevät

Uutiset

Mika Hyssi

Tänään torstaina vietetään syyspäiväntasausta. Aurinko on siirtynyt taivaanpallon pohjoiselta puoliskolta eteläiselle. Tänään päivä ja yö ovat lähes yhtä pitkiä kaikkialla maapallolla. Jatkossa  Pohjolassa yöt ovat pidempiä kuin päivät. Syksy on alkanut.

Syyspäiväntasauksen tietämillä verstaan valot sytytettiin ensimmäisen kerran kesän jälkeen, kertoo Kustaa Vilkunan Vuotuinen ajantieto. Verstaassa tehtiin töitä keinovalon voimin aina kevätpäiväntasaukseen saakka. Verstaassa mestari saattoi tarjota oppipojilleen myös toisenlaista silmänkirkastusta, viinaryypyn nimittäin.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top