Kivimäen kirkolliskokouskantelu ei johda toimenpiteisiin

Uutiset

Huittislaisen kirkkovaltuutetun Unto Kivimäen kantelu ja selvitysvaade eivät johda tutkimuksiin tai toimenpiteisiin. Asiasta päätti Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli.

Unto Kivimäki kanteli kirkolliskokouksen päätöksestä, jolla piispainkokoukselle annettiin valmisteltavaksi ohje homoparien puolesta rukoilemisesta. Kirkolliskokouksen päätös syntyi yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Menettely voitiin hyväksyä, koska kirkolliskokouksen perustevaliokunta katsoi, ettei asia koskenut sellaista kirkon uskoon ja oppiin liittyvää kysymystä, joka olisi vaatinut määräenemmistöpäätöksen.

Kantelussaan Unto Kivimäki myös vaati, että tuomiokapitulin tulisi ottaa kantaa kirkolliskokouksen perustevaliokunnan päätökseen sekä siihen, onko päätös kirkon opin vastainen. Tuomiokapitulin mukaan sillä ei ole toimivaltaa asiassa eikä se voi ottaa kantaa kirkolliskokouksen perustevaliokunnan päätöksiin.

Tuomiokapitulin päätöksestä ei ole valitusoikeutta.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top