Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta tehokkaasti ja edullisesti!

Maanantai 20.5.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Kivimäen kirkolliskokouskantelu ei johda toimenpiteisiin

Uutiset

Huittislainen kirkkovaltuutettu Unto Kivimäki kanteli kirkolliskokouksen päätöksestä, jolla piispainkokoukselle annettiin valmisteltavaksi ohje homoparien puolesta rukoilemisesta. Turun arkkihiippakunnan tuomikapituli päätti, ettei syytä tutkimuksiin tai toimenpiteisiin ole. Päätöksesti ei ole valitusoikeutta.

Huittislaisen kirkkovaltuutetun Unto Kivimäen kantelu ja selvitysvaade eivät johda tutkimuksiin tai toimenpiteisiin. Asiasta päätti Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli.

Unto Kivimäki kanteli kirkolliskokouksen päätöksestä, jolla piispainkokoukselle annettiin valmisteltavaksi ohje homoparien puolesta rukoilemisesta. Kirkolliskokouksen päätös syntyi yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Menettely voitiin hyväksyä, koska kirkolliskokouksen perustevaliokunta katsoi, ettei asia koskenut sellaista kirkon uskoon ja oppiin liittyvää kysymystä, joka olisi vaatinut määräenemmistöpäätöksen.

Kantelussaan Unto Kivimäki myös vaati, että tuomiokapitulin tulisi ottaa kantaa kirkolliskokouksen perustevaliokunnan päätökseen sekä siihen, onko päätös kirkon opin vastainen. Tuomiokapitulin mukaan sillä ei ole toimivaltaa asiassa eikä se voi ottaa kantaa kirkolliskokouksen perustevaliokunnan päätöksiin.

Tuomiokapitulin päätöksestä ei ole valitusoikeutta.

·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen: