MAINOS

Jaatsin väkeä 1800-luvulta Vammalan torilla

Uutiset

Samuli Kinnari

Kulttuuritalo Jaatsi oli Akseli Gallen-Kallelan lapsuudenkoti vuosina 1868-1884. Lauantaina aamukymmenen aikaan Jaatsin henkilökunta tuo Vammalan torille terveisensä vuodesta 1877 pukeutuneena ajan henkeen.

Akseli Gallen-Kallela syntyi vuonna 1865 Porissa, mutta vietti lapsuutensa Tyrväällä Jaatsin tilalla sisarustensa sekä äitinsä Anna Mathilda Gallénin ja isänsä Peter Wilhelm Gallénin kanssa. Akselin isä toimi Tyrväällä muun muassa nimismiehenä ja lakimiehenä sekä oli perustamassa lainakirjastoa, Tyrvään Säästöpankkia ja ensimmäistä kansakoulua. Akseli Gallen-Kallela maalasi Tyrväällä asuessaan muun muassa mestariteoksensa Poika ja varis.

Jaatsilla on mahdollista tutustua talon tiluksiin sekä kuukausittain vaihtuvaan taidenäyttelyyn.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top