ILMOITUS

Sastamalan kaupunginhallitukseen kolmas varapuheenjohtaja

Uutiset

Samuli Kinnari

Sastamalassa puolueet ovat päässeet sopimukseen luottamustoimipaikkojen jaosta. Mandaattineuvotteluissa sosialidemokraatit ja vasemmistoliitto muodostivat vaaliliiton, samoin kristillisdemokraatit ja vihreät. Kokoomus, keskusta ja perussuomalaiset neuvottelivat omina ryhminään.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja tulee keskustasta. Ensimmäinen varapuheenjohtaja valitaan sosialidemokraateista ja toinen varapuheenjohtaja kokoomuksesta.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja tulee kokoomuksesta, ensimmäinen varapuheenjohtaja keskustasta ja toinen varapuheenjohtaja sosialidemokraateista. Uutena kaupunginhallitukseen valitaan kolmas varapuheenjohtaja, joka nimetään perussuomalaisista.

Kaupunginhallitukseen tulee kokoomuksesta neljä jäsentä, keskustasta kolme, sosialidemokraateista kaksi, vasemmistoliitosta yksi, perussuomalaisista kaksi ja kristillisdemokraateista tai vihreistä yksi jäsen.

Muista toimielimistä kokoomus johtaa puhetta valtuuston suhteellisten vaalien vaalilautakunnassa, maaseutulautakunnassa, sosiaali- ja terveyslautakunnassa sekä Sastamalan Veden johtokunnassa. Keskustalainen puheenjohtaja tulee keskusvaalilautakuntaan, tarkastuslautakuntaan, sosiaali- ja terveyslautakunnan ympäristöjaostoon, rakennuslautakuntaan sekä Työterveys Akaasian johtokuntaan. Sosialidemokraatit saa johdettavakseen kaupunginhallituksen henkilöstöjaoston, kasvatus- ja opetuslautakunnan sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan. Perussuomalaisten johdossa ovat tekninen lautakunta ja Sastamalan tilakeskuksen johtokunta. Kristillisdemokraattien ja vihreiden vaaliliitosta nimetään puheenjohtaja Sastamalan Opiston johtokuntaan. Sastamalan koulutuskuntayhtymässä yhtymävaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja valitaan kokoomuksesta ja yhtymähallituksen puheenjohtaja keskustasta.

Viisijäsenisiin toimielimiin sosialidemokraattien ja vasemmistoliiton vaaliliitto sai kaksi paikkaa, kokoomus yhden, keskusta yhden ja perussuomalaiset yhden. Seitsemän jäsenen toimielimissä sosialidemokraattien ja vasemmistoliiton vaaliliitolla on kaksi paikkaa, kokoomuksella kaksi, keskustalla kaksi ja perussuomalaisilla yksi. Yhdeksänjäsenisissä paikkoja on sosialidemokraattien ja vasemmistoliiton vaaliliitolla kolme, kokoomuksella kaksi, keskustalla kaksi, perussuomalaisilla yksi sekä kristillisdemokraattien ja vihreiden vaaliliitolla yksi.

Ensimmäiset nimet esille viikon kuluttua 

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajat sekä kaupunginhallitus puheenjohtajineen valitaan kaupunginvaltuuston ensimmäisessä kokouksessa ensi viikon maanantaina. Muut luottamushenkilöt valitaan kaupunginvaltuuston kokouksissa 10. joulukuuta ja tammikuussa.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top