MAINOS

Yllätysten yön elävät tulet kutsuvat kierrokselle

Uutiset

Samuli Kinnari

Sastamalan Keikyän ja Kiikan kylissä vietetään Yllätysten yötä tänään perjantaina alkuillasta yömyöhään. Tapahtumapaikkoja on lähes neljäkymmentä ja lukuisissa kohteissa on useita toimijoita.

Tuttuun ja jo 20-vuotiseen tapaan Yllätysten yö on rakentunut hyvin vapaamuotoisesti. Paikalliset yhdistykset ja muut yhteisöt sekä yritykset ja yksityishenkilöt järjestävät samana iltana tapahtumia, joiden merkkinä on elävä tuli. Ulkotulen, kynttilän tai soihdun kohdalla siis kannattaa pysähtyä!

Tällä kerralla Yllätysten yön avajaiset ovat Keikyän koululla kello 18. Avajaisissa tutustutaan tämän vuoden kohteisiin Romulan Taiteellisen Teatterin elävän koneen avulla.

Yllätysten yö on koko perheen tapahtuma, josta löytyy nähtävää ja koettavaa kaiken ikäisille. Tänäkin vuonna perheen pienimmille on ohjelmaa monessa paikassa. Pehulan koululla esimerkiksi lainehtii Mustameri ja Äetsän Sarkia-lukiolla seikkaillaan Lintulaaksossa. Eläimiäkin pääsee tervehtimään. Honkolan ratsastusseuran tallilla on avoimet ovet ja Ojalan Highland-tilalla Fatima-emo pyöräytti juuri sopivasti tyttövasikan.

Musiikkia ja esityksiä on tarjolla useammassa paikassa. Keikyän koululla Martti Savijoki laulaa ja laulattaa. Sastamalan musiikkiopistolla oppilaita esiintyy non-stoppina. Keikyän kirkossa konsertoi Pekka Simojoki. Kiikan uimahallissa polskitaan tahdikkaasti kynttilänvalossa. Ala-Hannulan tilalla on yllätysohjelmaa ja Kinnalan Koukulla käsityönäytöksiä. Nahkapaja Eliisa Marjaanassa gongi kumahtaa parikin kertaa esitysten merkiksi.

Joululahjahankintoja voi tehdä paitsi lukuisista myyjäisistä ja käsityöläisten pajoista myös kirpputoreilta. Tänä vuonna mukana on peräti kymmenkunta kohdetta, joissa on kirppis.

Nälkäisenä Yllätysten yön kohteita ei tarvitse kiertää, sillä useampiakin pitopöytiä on katettuna. Lisäksi tapahtumapisteissä voi herkutella muun muassa ohrapuurolla, vohveleilla, grillimakkaralla, joulutortuilla ja glögillä.

Elävien tulien lisäksi suunnistamista Yllätysten yön kohteissa helpottaa karttamoniste, jota on rajallinen määrä jaossa kohteissa. Tapahtumat on listattu myös Yllätysten yön kotisivuille.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top