Sastamala tukee sadan nuorten työllistämistä yrityksiin

Uutiset

Samuli Kinnari

Kaupungin kuluvan vuoden talousarvioon Sastamalassa sisältyy 30 000 euron määräraha nuorten kesätyöllistämiseksi yrityksiin. Tuki olisi 300 euroa per nuori ja sitä myönnettäisiin sadan vuosina -93-97 syntyneen nuoren työllistämiseen.

Nuorten kesätyöllistämistuen ohjeet on valmisteltu Kiikoisissa käytetyn mallin pohjalta. Kaupunginhallitus päättää periaatteista kokouksessaan maanantaina.

Suunnitelmana on, että kesätyötukea myönnetään hakemusten perusteella Sastamalassa toimiville yrityksille, maatiloille ja yhteisöille, jotka työllistävät koululaisen tai opiskelijan vähintään neljän viikon ajaksi touko-syyskuun aikana. Työajan tulee olla vähintään 120 tuntia neljän viikon aikana ja maksettavan palkan tältä ajalta vähintään 600 euroa. Kesätyötuen suuruus on 300 euroa yhtä kesätyöntekijää kohti. Tukea myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä niin kauan kuin määrärahaa riittää.

Tukea maksetaan ensisijaisesti yhdelle kesätyöntekijälle yritystä, maatilaa tai yhteisöä kohti. Määrärahan antaessa myöten tukea voidaan myöntää enintään kolmelle kesätyöntekijälle. Kesätyöntekijä ei saa olla yrittäjän perheenjäsen tai osakas yrityksessä. Hänen tulee ilmoittautua kesätyönhakijaksi työ- ja elinkeinotoimistoon ennen työn alkamista. Tuki maksetaan jälkikäteen. Maksatusta on haettava lokakuun loppuun mennessä.

Työllistämistukihakemukset toimitetaan Sastamalan kaupungintalolle tai Sastamalan seudun työvoiman palvelukeskukseen. Hakuaika alkaa maaliskuun alussa ja päättyy 27. maaliskuuta.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top