Muuttolinnut arkailevat kylmää

Uutiset

Pitkään jatkunut kylmä säätila hidastaa muuttolintujen paluuta Pirkanmaalle. Odotettavissa onkin muuttorynnistys, kun sää lämpenee ja tuuli muuttuu linnuille suotuisammaksi.

Pirkanmaan Lintutieteellisestä yhdistyksestä kerrotaan, että Sastamalassa on nähty jokusia sepelkyyhkyjä. Harmaahaikarasta puolestaan on pari havaintoa sulan reunamilta. Nokialla on bongattu uuttukyyhkyjä. Varmana lähestyvän kevään merkkinä voidaan pitää telkkien ja isokoskeloiden määrien lisääntymistä jäättöminä pysyvissä paikoissa.

Laulujoutsenia talvehti Pirkanmaan sulavesissä pieni määrä. Muuttavia laulujoutsenia ei ole juurikaan havaittu, vaikka joutsenet palaavatkin mahdollisimman aikaisin vanhoja reviireitään puolustamaan. Nokialla havaittiin pari päivää sitten kyhmyjoutsenpariskunta.

Petolinturintamalla on ollut melkoisen hiljaista, mutta kotkia on muuttanut vähitellen kohti pesimäalueitaan. Pirkanmaalla on havaittu kuukauden aikana viitisenkymmentä selkeästi muuttavaa merikotkaa.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top