Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Sastamalassa oli onnistunut rallipäivä – Tuomisto ja Haapamäki luokkiensa nopeimpia

Uutiset

Lauantaina ajettu Valvoline Sastamala-ralli veti mukavasti yleisöä pätkien varrelle ja järjestelyt sujuivat hyvin. Isäntäseuran Sastamalan Autourheilijoiden kuljettajista omien luokkiensa ykkösiksi ajoivat Henri Tuomisto ja Henri Haapamäki.

Henri Haapamäki

Sastamalan Autourheilijoiden Henri Haapamäki kolmannella erikoiskokeella.

Lauantaina ajettu Valvoline Sastamala-ralli veti mukavasti yleisöä pätkien varrelle ja järjestelyt sujuivat hyvin.

Isäntäseuran Sastamalan Autourheilijoiden kuljettajista omien luokkiensa ykkösiksi ajoivat Henri Tuomisto (luokka 4) ja Henri Haapamäki (luokka 5). Tuomiston kartanlukijana oli Tommi Alkula (NokUA) ja Haapamäen Juha Lummaa (NokUA).

Tuomisto Ford Fiesta R1:llä ja Haapamäki Citroën C2 R2:lla olivat luokissaan nopeimpia jokaisella viidestä erikoiskokeesta. Luokkien 3-7 yleiskilpailun tuloksissa Haapamäki oli kolmas ja Tuomisto kymmenes.

Kalle Joona luokassa 8 (V1600 ja Trophy) sijoittui Ford Focuksellaan kolmanneksi. Hänen kartturinaan oli Mauri Laaksamo (satamoto).

Tiedotuspäällikkö Päivikki Ristiniemi kertoi myöhään lauantai-iltana, että kilpailun johtaja ja muu toimitsijatiimi ovat tyytyväisiä päivän kulkuun. "Ylimääräisiä kommervenkkejä ei ole ollut", Ristiniemi totesi.

Yleisömäärää on hankala arvioida, koska tapahtumaan ei myyty pääsylippuja. "Ihmisiä on ollut pätkillä kiitettävästikin. Tarkkoja tietoja määristä ei kuitenkaan ole. Vilkkaan tuntuista on ollut", Päivikki Ristiniemi sanoi.

Rallipäivän onnistuminen edellytti kosolti talkootyötä. Päivän aikana jokaisella erikoiskokeella oli töissä vähintään 50 talkoolaista ja kilpailukeskuksessakin kymmeniä. Talkooväkeä oli Sastamalan lisäksi myös lähikunnista.

Sastamala-rallin reitti kulki pääosin Sastamalassa ja myös hieman Nokian puolella. Mittaa reitillä oli 209 kilometriä, johon sisältyi viisi erikoiskoetta yhteismitaltaan noin 50 kilometriä.

Kilpailijoita olivat matkaan lähettämässä Sastamalan kaupungin edustajina kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Ulla Yli-Hongisto, kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Pertti Hakanen, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Mauri Tuominen, kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg ja hallintojohtaja Hannu Nikkilä.

VALVOLINE SASTAMALA-RALLIN TULOKSET (Linkki tulospalveluun)

VerkkoStudio / Valokuvaaja Mauri Heinosen kotisivut

Henri Haapamäki

Sastamalan Autourheilijoiden Henri Haapamäki kolmannella erikoiskokeella.

Kai Haapasalo

Hyvinkään Urheiluautoilijoiden Kai Haapasalo tulossa neljännen erikoiskokeen maaliin.

close

Tilaa ilmainen uutiskirje

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top