Köyliö-seura digitoi yli 8 000 valokuvaa nettiin

Uutiset

Suomen Kotiseutuliitto on valinnut Vuoden kotiseututeoksi Köyliö-seuran valokuvahankkeen, jossa kerättiin ja skannattiin nettiin yli 8 000 valokuvaa. Innovatiivisessa hankkeessa oli mukana myös nuoria.

Suomen Kotiseutuliitto on valinnut Vuoden kotiseututeoksi Köyliö-seuran Köyliön Upeat Valokuvat Arkistoon -hankkeen.

Neljä ja puoli vuotta kestäneessä hankkeessa kerättiin Köyliöstä valokuvia, skannattiin ne digitaalimuotoon ja tallennettiin palvelimelle. Lopputuloksena on yli 8 000 valokuvaa käsittävä sähköinen arkisto, joka on kaikkien halukkaiden käytettävissä.

Valintaraadin mielestä Köyliö-seuran toteuttama, monivuotinen ja mittava hanke on erinomainen osoitus kotiseudun kulttuuriperinnön vaalimisesta ja sen levittämisestä ajanmukaisia välineitä käyttäen laajalle yleisölle. Kuvien keruu lisäsi tietoisuutta paikallisesta kulttuuriperinnöstä ja sen arvosta sekä opetti monille tietoja ja taitoja perinteen keräämisestä ja tallentamisesta.

Hanke oli innovatiivinen, sillä vastaavaa mallia ei ollut. Hankkeessa toimi myös nuoria. Asiantuntija-apua hankkeeseen saatiin Museovirastolta ja Satakunnan museolta.

Palkinnon vastaanottivat hankkeen vetäjät Leena Järnfors, Kalevi Salmi ja Jaakko Ojala Seinäjoella Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä.

Köyliö-seuran valokuva-arkisto

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat